NavMenu

U 2020. najviše se surfovalo u Telekom mobilnoj mreži

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.01.2021. 11:58
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Više od 20 miliona gigabajta, odnosno oko 20.000 terabajta podataka prošlo je kroz mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma u 2020. godini, pokazuje zvanična statistika. Telekom je tako, sa 40% ukupnog internet saobraćaja u zemlji, još jednom zabilježio najveći protok gigabajta kroz mrežu u Crnoj Gori, saopšteno je iz kompanije.

Kako navode, Telekomovi korisnici su prošle godine surfujući premašili rekord iz 2019. godine za čak 40%, dok je protok zabilježen u 2020. godini gotovo dvostruko veći od onog iz 2018. godine. Iz Telekoma podsjećaju i da na kraju 2020. imaju najveći broj korisnika mobilnog interneta u zemlji, koji je u odnosu na godinu ranije porastao za cijelih 10 odsto.

Trend rasta u protoku gigabajta Telekom bilježi tokom većeg dijela godine, a na njega je u najvećoj mjeri uticala epidemija koronavirusa. Tako je najveći rast zabilježen tokom prvog talasa epidemije, kao i tokom ljeta. Rast je nastavljen i u periodu koji je uslijedio, i koji su obilježili početak školske godine i aktivnosti učenja na daljinu.

U posljednjem kvartalu je zabilježeno oko 35% više protoka gigabajta na mjesečnom nivou nego u periodu prije epidemije.

- Telekom je krajem prošle godine odlučio da korisnike nagradi besplatnim gigabajtima, kako bi i u neuobičajenim okolnostima u kojima smo proslavili praznike lakše pronašli način da podijele euforiju, pažnju i ljubav sa najbližima, čak i kada nisu zajedno. Statistika pokazuje da je ta inicijativa naišla na zadovoljstvo korisnika koji su u velikom broju aktivirali besplatne gigabajte, pa otud i značajno povećanje saobraćaja - navode iz kompanije.

- Sličnu situaciju smo mali i tokom ljeta, kada smo korisnicima mobilnog interneta dali nekoliko puta više gigabajta kako bi tokom odmora podijelili sa prijateljima fotografije i snimke najljepših predjela naše zemlje, i možda još nekoga inspirisali da krene tim stopama, ali i kako bi ostali povezani jedni sa drugima, i imali brz i lak pristup aplikacijama, servisima i različitom sadržaju u svakom trenutku - dodaju iz Telekoma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.