NavMenu

Pješačka staza na Solilima biće završena do kraja januara

Izvor: RTCG Srijeda, 20.01.2021. 15:03
Komentari
Podeli
(Foto: Mina FC/Unsplash)
Pješačka staza u rezervatu prirode Solila u Opštini Tivat trebalo bi da bude adaptirana i uređena do kraja januara, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore (JPMDCG).

Iz tog Javnog preduzeća navode da se radovi na adaptaciji i uređenju pješačke staze u dužini od 75 metara i prostora oko vidikovca na lokaciji rezervata prirode Solila, koji su započeti krajem decembra mjeseca 2020. godine, odvijaju se planiranom dinamikom.

- U ovom trenutku izvršeni su pripremni i zemljani radovi, kao i tamponiranje staze i parkinga. Adaptacije staze, koja se nalazi uz javni put i zaštićenu zonu, služiće prevashodno pješacima, ali i za komunikaciju između centra za posjetioce i vidikovca, što je od velikog značaja za turističku ponudu opštine Tivat. Takođe, ističemo da se adaptacija pomenute staze radi prvenstveno zbog poboljšanja bezbjednosti mnogobrojnih posjetilaca (među kojima prednjače djeca) koji fakultativno obilaze ovu zaštićenu zonu prirode - navodi se u saopštenju JPMDCG.

Za te radove, kako dodaju iz JPMDCG potpisali su ugovor sa društvom Fidas iz Podgorice, a očekuje se da će oni biti uspješno završeni do kraja januara tekuće godine.

Ukupna vrijednost ugovora, kakos u kazali, iznosi 19.662,50 eura sa uračunatim PDV- om.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.