NavMenu

Konstituisana Grupacija distributera nafte i naftnih derivata

Izvor: eKapija Srijeda, 20.01.2021. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tobias Arhelger/shutterstock.com)Ilustracija
Grupacija distributera nafte i naftnih derivata kontituisana je pri Odboru udruženja energetike i rudarstva Privredne komore (PKCG).

Kako je saopšteno iz PKCG, aktivnosti Grupacije će biti usmjerene na pružanje pomoći i podrške kompanijama koje se bave distribucijom nafte i naftnih derivata i razmatranje pitanja od značaja za njihov rad, kako bi se na organizovan i efikasan način rješavali problemi u toj oblasti.

Na konstitutivnoj sjednici verifikovani su mandati članovima Grupacije, odnosno predstavnicima devet najvećih kompanija iz tog sektora.

Za predsjednika Grupacije izabran je Dragan Nikolić iz Jugopetrola, a za njegovog zamjenika Vjekoslav Ivandija iz kompanije INA Crna Gora.

- Osnovni princip rada biće pronalaženje zajedničkog imenitelja naftnih biznisa i predlaganje rješenja u interesu svih članova Grupacija za unapređenje poslovanja u ovom sektoru - rekao je Nikolić.

Državni sekretar za energetiku u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović, saopštio je da će ubrzo biti rješena dva zahtjeva prethodnog saziva Grupacije.

Ti zahtjevi se, kako je objasnio, odnose na usvajanje Uredbe o prodaji premijum proizvoda koja će, prema ocjeni privrednika, olakšati poslovanje i povećati profitabilnost, kao i izmjene zakonskog rješenja u dijelu koji se odnosi na zapošljavanje točilaca tečnog naftnog gasa (TNG).

- Postoji velika obostrana zainteresovanost za saradnju države i distributera nafte na zdravim osnovama, posebno na implementaciji zakonskih rješenja i ekoloških standarda, od čega će cijela Crna Gora imati benefite - kazao je Perunović.

Perunović je dodao da će u fokusu njihovog rada biti kontrola naftnih proizvoda i kreiranje strateških rezervi nafte i gasa.

Državni sekretar za saobraćaj u Ministarstvu, Zoran Radunović, naveo je da ta djelatnost zavisi od rada distributera nafte i derivata, te je izrazio spremnost za saradnju sa Grupacijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.