NavMenu

Skijalište Savin kuk bilježi rekordne posjete - Nastaviti stopirane investicije, prioritet proširenje skijaških staza, izgradnja žičare i sistem za vještačko osnježavanje

Izvor: Mina Srijeda, 20.01.2021. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)
Skijalište Savin kuk na Žabljaku, uprkos pandemiji koronavirusa, bilježi najveću posjećenost u posljednjih pet godina, saopštio je direktor Turističkog centra Durmitor, Milutin Tomić.

- Bilježimo najveću posjećenost u posljednjih pet godina. Crnogorski građani, zbog zatvorenih granica, nijesu odlazili u inostranstvo na zimovanje, već su izabrali svoju državu, što se i te kako pozitivno odrazilo na zimsku sezonu - rekao je Tomić Dnevnim novinama.

Pored domaćih turista, na Savinom kuku ima i Rusa.

- Turista iz drugih država nema, izuzev Rusa koji su ostali da žive u Crnoj Gori - kazao je Tomić.

On smatra da odluka da se u Crnu Goru može ući bez PCR testa neće doprinijeti boljoj posjećenosti turista iz regiona.

Tomić je dodao i da cijene na skijalištu nikad nijesu bile niže.

- Cijene usluga na skijalištu Savin kuk najniže su od njegovog postanka - rekao je Tomić.

Skijalište Savin kuk posluje u sastavu Turističkog centra Durmitor, a vlasnik 100% imovine je Investiciono-razvojni fond.

Na skijalištu, čija je gradnja trajala od 1989. do 1992. godine, izgrađene su dvije dvosjedne žičare, a kasnije još tri ski-lifta. Skijalište raspolaže sa šest skijaških terena, ali se nalazi u UNESCO zoni zaštite, zbog čega se odustalo od izgradnje novih zičara, ski-liftova i turističkih objekata.

- Još 2017. godine je raspisan tender za izgradnju nove šestosjedne žičare sa 4,5 kilometara novih skijaških terena, urađen je projektni zadatak za vještačko osnježavanje i za izgradnju 1,5 kilometara novih skijaških terena. Radi negativnih smjernica koje je donio UNESCO, od tih projekata se odustalo - saopštio je Tomić.

On smatra da je neophodno realizovati projekte koji su zaustavljeni, a najbitnija stvar je proširenje skijališta Savin kuk novim instalacijama, vertikalnog transporta, kao i vještačko osnježavanje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.