NavMenu

SMATSA od Montenegro Airlinesa potražuje oko 6,5 mil EUR

Izvor: bankar.me Utorak, 19.01.2021. 13:46
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA potražuje od Montenegro Airlinesa oko 6,5 mil EUR na ime troškove preleta aviona, a taj dug je trebalo da bude prenijet na državu Crnu Goru, potvrdio je za N1 Lazo Maksimović, zamjenik direktora SMATSA, koja kontroliše zajednički vazdušni prostor.

Taj dug nije nov, on se vuče godinama. Prvi sudski postupak pred sudom pokrenut je još 2007. godine, rađeni su i neki protokoli, kao i reprogram dugova. Na osnovu presuda suda u Podgorici, 2017. godine je naplaćeno 4,2 miliona eura, a početkom 2019. godine još dva miliona, rekao je Maksimović za portal N1.

- Ostao je nenaplaćen dug od 6,5 mil EUR, sa pripadajućim kamatama, koji je na osnovu zakona trebalo da bude prenijet na državu, rekao je on i objasnio da je slična situacija bila i sa kompanijom JAT Airways, do momenta dok država nije preuzela dug. Nadali smo se da će tako biti i u slučaju Montenegro Airlinesa - rekao je.

Kako je dodao, imali su sve garancije, donijet je zakon leks specijalis i ostalo je samo još da potpišu sporazum o dinamici naplate potraživanja.

- Sad je došlo do promjena, u Crnoj Gori su to proglasili za državnu pomoć, pa se s tim stalo. Priča se o gašenju kompanije Montenegro Airlines, a mi smo naravno stali u red sa ostalim povjeriocima - rekao je Maksimović.

Komentarišući pisanje pojedinih medija da je upravo Maksimović, koji je u rodbinskim odnosima sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, blokirao naplatu potraživanja ili uticao na to da se ona ne naplate, sagovornik N1 tvrdi da je "bilo baš suprotno".

- Učestvovao sam i u pokušaju da se država Crna Gora obaveže da vrati taj dug, ali ne znam da li će biti nešto od toga. U svakom slučaju, ponovo smo pokrenuli izvršenje i to je cijela istina o tom dugu - zaključio je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.