NavMenu

Rekonstrukcija Trga nezavisnosti iz sredstava Glavnog grada ili kroz privatno-javno partnerstvo - Slijedi izrada biznis plana, a zatim glavni projekat

Izvor: Dan Utorak, 19.01.2021. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Glavni grad Podgorica)
Da li će rekonstrukcija Trga nezavisnosti, ispod kojeg je planirana garaža, biti urađena u formi privatno-javnog partnerstva ili će radove finansirati Glavni grad, utvrdiće biznis plan koji će pripremiti službe lokalne uprave.

To je dogovoreno na sastanku Ivana Vukovića, gradonačelnika, sa predstavnicima opozicionih i partija na vlasti koje participiraju u Skupštini Glavnog grada.

- Nepodijeljeno je mišljenje da je stanje trga nezadovoljavajuće i da ga je neophodno mijenjati. Prije izrade glavnog projekta, slijedi izrada biznis plana i još jedan krug širokih konsultacija. Kada ostavimo po strani dnevnu politiku i fokusiramo se na interes našeg grada, skupa možemo mnogo - napisao je na svom Fejsbuku profilu gradonačelnik Ivan Vuković.

Šef kluba odbornika Demokrata Vladimir Čađenović ocijenio je da je sastanak bio konstruktivan.

- U gradskoj upravi smo čuli da privatno-javno partnerstvo nije gotovo rješenje, da će se raditi analiza te da će se donijeti odluka da li će radove finansirati Glavni grad ili će doći do privatno-javnog partnerstva. Opozicija je nepodijeljena da rekonstrukciju vidi u režiji Glavnog grada - naveo je Čađenović.

Šef kluba odbornika Demokratskog fronta Miodrag Bešović navodi da je gradonačelniku saopštio da se ne slaže sa modelom privatno-javnog partnerstva.

Rekonstrukcija trga je neophodna, izgradnja podzemne garaže je neophodna, ali mi nismo za privatizovanje ni podzemnog ni nadzemnog dije la trga, saopštio je Luka Rakčević, šef kluba odbor-nika URA.

- Mi bismo bili najsrećniji kada bi grad to mogao da finansira iz sopstvenih sredstava pa bilo iz redovnog funkcionisanja ili kreditnog zaduženja kako bi kompletan dio ispod trga bio u javnom vlasništvu - naveo je Rakčević.

Odbornik SNP-a Radmila Čagorović ocijenila je pozitivnim to što je gradonačelnik pojasnio da se parking mjesta koja će se graditi ispod trga neće dati privatnom partneru na neograničeno vrijeme, već na određeni broj godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.