NavMenu

Aerodrom Frankfurt bilježi najmanji broj putnika od 1984.

Izvor: Tanjug Utorak, 19.01.2021. 08:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/MichaelGaida)Ilustracija
Operator frankfurtskog aerodroma Fraport saopštio je da je broj putnika u 2020. godini pao na najniži nivo od 1980-ih, jer je pandemija koronavirusa razorila sektor putovanja.

Najveći njemački aerodrom je opslužio prošle godine 18,8 miliona putnika, za 73% manje nego 2019. godini, što je najniži nivo koji nije viđen još od 1984. godine, navodi se u saopštenju Fraporta, a prenosi portal techxplore.com.

Vazdušni saobraćaj je potpuno stao između aprila i juna 2020, tokom prvog korona-zaključavanja u Njemačkoj, "pri čemu se nedeljni broj putnika stropoštao i do 98% u odnosu na isti period prethodne godine", dodaju iz Fraporta.

Najveći njemački aerodrom je registrovao oporavak putničkog prometa u trećem kvartalu 2020, koji je potom ponovo pao kako su se poštravale mjere ograničenja usljed novog talasa kovid-zaraze krajem godine.

Samo u decembru, broj putnika je potonuo za 82% u odnosu na 2019. godinu, na nešto više od 890.000 ljudi.

Glavni izvršni direktor Fraporta, Štefan Šulte, ističe da je 2020. donela ekstremne probleme cijeloj vazduhoplovnoj industriji, kao i da očekuje da će početak vakcinacije omogućiti opravak prometa putnika na frankfurtskom aerodromu u drugoj polovini ove godine.

On je, međutim, procijenio da će u 2021. promet putnika dostići tek 35% do 45%u odnosu na njihov broj iz 2019. godine.

Jedina svijetla tačka u minuloj godini bio je kargo promet u frankfurtskoj vazdušnoj luci, koji je opao samo 8,3%, dodao je Šulte.

Fraport je ljetos najavio ukidanje 3.000 do 4.000 radnih mjesta, što je oko 15% radne snage te kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.