NavMenu

Skupština akcionara EPCG najkasnije do 11. marta

Izvor: Mina Subota, 16.01.2021. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) biće održana najkasnije 11. marta, a na dnevnom redu sjednice biće odluke o razrješenju i izboru novih članova borda elektronergetske kompanije.

Iz EPCG su kazali Danu da su od Vlade u ponedjeljak dobili zvaničan zahtjev za sazivanje vanredne skupštine akcionara, na kojoj bi se razmatralo razrješenje starih i izor novih članova Odbora direktora kompanije.

- Priprema sjednice Odbora direktora EPCG na kojoj će se razmatrati taj zahtjev i donijeti odluka o sazivu skupštine akcionara je u toku. Кrajnji zakonski rok za donošenje odluke Odbora direktora je 30 dana od prijema zvaničnog zahtjeva - objasnili su iz EPCG.

Bord direktora do 11. februara treba da donese odluku o sazivanju skupštine akcionara, koja će se održati mjesec nakon toga, što znači najkasnije 11. marta.

U bordu direktora EPCG trenutno su predsjednik Đoko Кrivokapić i članovi Ranko Milović, Nikola Vujović, Samir Hodžić, Vladan Radulović, Srđan Spaić i Miloš Кonatar, dok je izvršni direktor Igor Noveljić.

Vlada će, kao većinski vlasnik, na skupštini akcionara smijeniti sedam članova borda i postaviti nove ljude u tom tijelu, dok to tijelo imenuje i razrješava izvršnog direktora.


U skladu sa ugovorom mandat Noveljiću traje do avgusta, a odredbama Zakona o privrednim društvima i statutom kompanije definisano je da izvršnog direktora imenuje i razrješava Odbor direktora.

U slučaju razrješenja, izvršnom direktoru pripada otpremnina od 24 neto zarade koje je ostvario u posljednjem mjesecu prije raskida ugovora, odnosno prestanka radnog odnosa ili raspored na radno mjesto unutar kompanije shodno stručnoj spremi, referencama i iskustvu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.