NavMenu

Otkriveno veliko novo gasno polje na Dalekom istoku Rusije

Izvor: Tanjug Srijeda, 13.01.2021. 10:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Skitterphoto)Ilustracija
Ruski energetski gigant Rosnjeft objavio je da je otkrio ogromno nalazište kondenzata gasa u Republici Jakutija, na ruskom Dalekom istoku.

Rezerve prirodnog gasa na novom nalazištu procjenjuju se na više od 75 milijardi kubnih metara, a rezerve kondenzata na 1,4 miliona tona, prenosi Russia Today.

Novo ležište je otkriveno u okviru aktivnosti istraživanja naftnog i gasnog potencijala u regionu koje je obavljala Rosnjeftova podružnica Taas-Yuryakh Neftegazodobycha odnosno mješovito preduzeće ruskog naftnog giganta (50,1 posto), Britiš Petroleuma i konzorcijuma indijskih kompanija.

Rosnjeft je nedavno objavio otkriće velikih naftnih i gasnih polja u Karskom moru, navodeći da je tamo ukupno utvrdio postojanje više od 30 potencijalnih nalazišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.