NavMenu

Isplata subvencija za decembarske zarade posle 20. januara

Izvor: eKapija Srijeda, 13.01.2021. 08:34
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Isplata subvencionisanih zarada za decembar 2020. godine biće realizovana posle 20. januara, nakon što se steknu zakonski uslovi za realizaciju, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Naime, u cilju pravičnog postupanja i zaštite konkurencije na tržištu, Evropska komisija je donijela, a Crna Gora preuzela u svoje zakonodavstvo, Privremeni okvir za mjere državne pomoći u svrhu podrške ekonomiji u aktuelnoj pandemiji Covid-19.

- Podršku za Covid-19 je moguće dodijeliti u iznosu - najviše do 800.000 EUR, po pojedinačnom korisniku. Ovo znači da sve dodijeljene državne pomoći moraju biti unijete u Covid registar koji je javno dostupan na sajtu Agencije za zaštitu konkurencije a možete ga pronaći i ovdje - navodi se u saopštenju.

Agencija za zaštitu konkurencije vodi ispitni postupak ocjene prvog paketa socio-ekonomskih mjera i trećeg paketa socio-ekonomskih mjera. Rješenje o pokretanju ispitnog postupka možete pogledati ovdje.

Nakon što Agencija ocijeni prvi i treći paket mjera, stvoriće se preduslovi za isplatu subvencija za mjesec decembar 2020, kao i podrška planirana za prvi kvartal 2021. godine.

- Ministarstvo ekonomskog razvoja je obavezno da poštuje pravila i procedure za dodijelu državne pomoći, u cilju podrške privredi, radi saniranja negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid 19, jer je svako postupanje suprotno navedenim pravilima nezakonito - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.