Izvor: Mina/Vijesti | Utorak, 12.01.2021.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Elektromreža Srbije kupila još 5% akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema

(Foto: west cowboy/shutterstock.com )
Elektromreža Srbije kupila je danas na Montenegroberzi oko pet odsto akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema za oko 7 mil EUR.

Akcije su kupili od malih akcionara po prosječnoj cijeni od oko 0,95 eura, uz rast oko devet odsto u odnosu na raniju cijenu.

Sa ovom transakcijom Elektromreža Srbije, koja je državna kompanija u vlasništvu Srbije, imaće ukupno oko 15% akcija jer je na sličan prije pet godina kupila deset odsto akcije CGES-a za 13,8 mil EUR.

Većinski vlasnik CGES-a je Vlada Crne Gore sa 55% akcija. Italijanska Terna ima 22%, sada EMS 15%, a preostali dio mali akcionari.

Iz EMS-a nijesu željeli za Vijesti da komentarišu današnju transakciju dok se ona ne završi, odnosno soldiraju akcije za dva dana.

Agencija Mina prenijela je da je kupac oko pet odsto akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) brokerska kuća Bull and Bear. Cijena akcija se kretala od 89,5 centi do 95 centi.

Iz Montenegroberze su agenciji Mina-business rekli da se jutros, na otvaranju tržišta, desio veliki broj transakcija sa akcijama CGES-a.

Kako su kazali, prosječna cijena po kojoj su se transakcije obavile iznosila je 94,97 centi, a ukupno je obavljeno 70 transakcija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.