Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 11.01.2021.| 13:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Bokokotorskom zalivu planirana izgradnja turističkog naselja Risan Bay - U okviru kompleksa projektovano šest objekata sa ukupno 88 apartmana

(Foto: Opština Kotor/Montenegro projekt/dokumentacija)
U Risnu je planirana izgradnja turističkog naselja Risan Bay, a nosilac projekta, odnosno investitor je istoimeno preduzeće Risan Bay d.o.o.

Naime, kako je saopšteno na sajtu Opštine Kotor preduzeće Risan bay d.o.o. iz Podgorice, podnijelo Zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje turističkog naselja T2 Risan bay na katastarskoj parceli 895/1 i 900 KO Risan I, u zahvatu DUP-a Risan, Opština Kotor.

Turističko naselje gradiće se na parcelama povšrine 9.927 m2, na mjestu nekadašnje fabrike Ljekobilje. Na terenu trentuno nema izgrađenih objekata.

Lokacija je projektovana kao grupa depadansa sa jednim centralnim objektom. U okviru tuirističkog naselja projektovano je šest objekata za smještaj turista i pružanje usluge hrane i pića.

- Prvi, centralni objekat formiran je od tri lamele i ima tri nadzemne etaže. U njemu su planirana ukupno 22 apartmana. Drugi, treći i četvrti objekat biće tipski i svaki od njih je formiran od tri lamele i imaće tri sprata. U njima će biti ukupno 36 apartmana - navedeno je u dokumentu objavljenom sa opštinskom sajtu.

Dalje se navodi da će peti objekat biti formiran od četiri lamele, imaće tri nadzemne etaže, dok će se u lameli dva nalaziti i podzemna etaža, u kojoj je predviđena garaža. U objektu broj pet imaće 18 apartmana.

- Poslednji, šesti objekat imaće ukupno 12 apartmana. Svi objekti su spratnosti P+2, izuzev objekata jedan i pet, koji u lameli dva imaju još i podzemnu etažu - piše u dokumentu.

Prilaz objektima planiran je sa magistralnog puta Kotor-Risan.

- Turističko naselje ukupno će imati 88 apartmanskih jedinica, od čega 12 studio apartmana, 42 jednosobna apartmana, 30 dvosobnih i četiri luks apartmana - dodaje se.

Mirujući saobraćaj riješen je na nivou urbanističkih parcela i garažiranjem u podzemnoj etaži.

- Ukupno je planirano 88 parking mjesta, i to 18 u garaži objekta i 70 parking mjesta na otorenom. Ulaz u garažu planiran je direktno sa unutrašnje strane saobraćajnice.

U dokumentu je navedeno i da će se naselje graditi prema glavnom projektu za čiju je izradu bio zadužen Montenegro projekt. Dokumentacija je na ranom javnom uvidu bila do 31. decembra 2020. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.