NavMenu

Sajam ProWein odložen za mart 2022. godine

Izvor: Vino & fino Petak, 04.12.2020. 12:00
Komentari
Podeli
(Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)
Sajma ProWein, najveće globalne manifestacije posvećene vinu i žestokim pićima, neće biti ni u 2021. godini, saopštili su organizatori. ProWein u Dizeldorfu trebalo je da se održi od 19. do 23. marta, ali, kako kažu organizatori, epidemiološka ograničenja učinila su održavanje sajma nemogućim.

Naredni ProWein već je zakazan, i to tek za 2022. godinu. Kako je najavljeno, ogromna i neizmjerno važna vinska smotra, na kojoj su se minulih godina i naši vinari sve uspješnije predstavljali, biće održana od 27. do 29. marta 2022. godine.

Organizatori kažu da za održavanje sajma ProWein trenutno ne postoje ni zdravstveni ni zakonski uslovi:

- Trenutni razvoji u vezi sa epidemijom bolesti Covid-19, uz otežana putovanja i aktuelni pravni okvir, naveli su Dizeldorfski sajam da preispita situaciju, naročito kada se ima u vidu odluka njemačkih saveznih i pokrajinskih vlasti da produže zabranu održavanja sajmova - navode organizatori.

- Ovu odluku nismo donijeli lako. Veoma pažljivo smo odmjerili argumente za i protiv održavanja sajma ProWein tokom ovog veoma dinamičnog vremena, i detaljno smo se konsultovali sa našim partnerima i izlagačima. Odlučujući faktor u odluci je dobrobit naših izlagača i posjetilaca - izjavio je Erhard Vinkamp, izvršni direktor Dizeldorfskog sajma.

On je rekao i da izlagači sada mogu da se u potpunosti posvete pripremama za naredno izdanje sajma ProWein.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.