NavMenu

Master inženjering i Bemax planiraju izgradnju hotela Cruiser u Budvi - U objekat sa pet zvjezdica biće uloženo oko 58,2 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 04.12.2020. 08:09
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Podgoričke kompanije Master inženjering i Bemax planiraju izgradnju hotela Cruiser po kondo modelu poslovanja u Budvi.

Vlada Crne Gore je u petak, 27. novembra bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova donijela odluku da uvrsti ovu investiciju na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

Kako se može vidjeti u dokumentu koji je ovjavljen na sajtu Vlade, budući hotel imaće pet zvjezdica, a predračunska vrijednost investicije iznosu 58,2 mil EUR. Kapacitet hotela biće 252 smještajne jedinice, i to 124 apartmana i 128 soba. Namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 153 nova radna mjesta.

- U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Bemax u iznosu od 15 mil EUR u korist Vlade Crne Gore. Njome se garantuje realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta - navodi se u dokumentu koji je obljavljen na vladinom sajtu.

Planirani završetak izgradnje hotela je 15. maj 2024. godine. Investitor je potvrdio da će investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava, a u biznis planu je navedeno da se povraćaj investicije očekuje u roku od 12 godina od početka rada hotela. Istovremeno, investitor je dostavio i detaljan dinamički plan realizacije investicije.

- Napominjemo da je dostavljenim biznis planom predviđeno da će investitor, u skladu sa zakonom, u okviru posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore ponuditi na prodaju maksimalno 151 smještajnu jedinicu - zaključeno je u Vladinom saopštenju.

Dodavanjem ovog hotela broj investicija na Listi razvojnih projekata povećao se na 15. Podsjetimo, na listi su još i turistički kompleks Hotel sa vilama na Žabljaku, zatim kompleks Amma Resort u Čanju i hotel Black Pine u Mojkovcu. Tu su i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, te kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.