NavMenu

The Banker po peti put proglasio Erste bank Podgorica za banku godine

Izvor: Mina Četvrtak, 03.12.2020. 13:25
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Magazin The Banker proglasio je, peti put, Erste banku Podgorica bankom godine u Crnoj Gori.

Iz Erste banke su saopštili da su nagrade tog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupe, ove godine proglašene na online ceremoniji održanoj u srijedu.

Glavni izvršni direktor Erste banke, Aleksa Lukić, je u uzjavi za magazin The Banker kazao da je predstavnicima banke čast i zadovoljstvo da prime tu prestižnu nagradu kao potvrdu da su kvalitet poslovanja i odgovornost u pristupu klijentima pogođenim pandemijom prepoznati i u međunarodnoj medijskoj zajednici.

- Erste banka je ostala blizu klijentima i podržala ih brzo dostupnom likvidnošću tokom proljećnog zatvaranja. Pomjerajući fokus na efekte Covid-19 krize, koji nijesu trenutni i neposredni, nastavljamo da pružamo održivu podršku kroz mehanizme restrukturiranja prilagođene industrijama i klijentima - rekao je Lukić.

On je naveo da nagrada pripada svim zaposlenima banke i podsticaj je da nastave da grade vodeću banku u Crnoj Gori, odgovorno i predano.

Iz Erste banke su kazali da se nagrada za najbolju banku dodjeljuje svake godine na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji poslovanja, strategija razvoja digitalnih i tradicionalnih kanala plaćanja, odnosa prema klijentima.

- Žiri je ove godine u obzir uzeo način na koji su banke podržale klijente u uslovima pandemije istovremeno održavajući rezilijentnost, odnosno sposobnost uspješnog funkcionisanja u izazovnim uslovima - navodi se u saopštenju.

Magazin The Banker je, od svog osnivanja 1926. godine, važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju.

Godišnje nagrade koje ovaj magazin dodjeljuje smatraju se jednom od najprestižnijih bankarskih nagrada u svijetu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.