NavMenu

Budva dobija glavni turistički biro

Izvor: RTV Budva Utorak, 01.12.2020. 14:06
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
Za tri mjeseca Budva će dobiti novi info punkt vrijedan 56.000 EUR. Naime, tolika je vrijednost ugovorenih radova na postavljanju montaŽnog objekta koji će biti glavni turistčki biro u gradu.

U centru grada počeli su radovi na izgradnji glavnog info punkta Turističke organizacije opštine Budva.

- Radovi na izgradnji turističkog info biroa su počeli.Kao što je građanima već poznato u našem gradu postoje još četiri info punkta sa kojima su građani već upoznati, nalaze se u Pržnu, Petrovcu, kod opštine i u Rafailovićima. Objekti su montažni, a nakon toliko godina bilo je i vrijeme za novi info punkt, koje je bio u planu još i prošle godine. Što se tiče lokacije, nijesmo imali puno izbora, ali eto složićete se da je lokacija idealna, to je sami centar grada, kod starog vrtića. Info punkt će biti savremen i u skladu sa trendovima kao što su i u drugim svjetskim metropolama -kazala je za dnevno informativnu emisiju Polis, dirrktorica TOB-a, Maja Liješević.

Novi moderan objekat imaće više sadržaja nego što smo do sada navikli na takvim mjestima.

- Biće veći od uobičajneih, imaće 30 kvadrata, ovalnog oblika, biće u staklu jer je to i poenta zapravo informativnih tuirističkih biroa, da budu otvoreni i na usluzi, te da svojim izgledom pozivaju posjetioce da uđu i raspitaju se o ponudi našeg grada - kazala je.

Liješević ističe da će radovi biti završeni prije naredne turističke sezone.

- Izvođač radova je renomirana firma Bom beton sa Cetinja, koja je prije ove situacije sa koronavirusom na tenderu, dobila posao, rok izvedbe radova je 90 dana, ali mi se nadamo da će projekat biti realizovan i ranije - kazala je ona.

Novi moderni turistrički biro je samo početak osavremenjavanja turističke ponude kako turistima tako i stanovnicvima Budve zaključila je Liješević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Saobraćaj

Tunel Sozina opslužio 774,88 hiljada vozila

Tunel Sozina je od početka godine opslužio 774,88 hiljada vozila. Prema podacima sa sajta Monteputa, koji gazduje Sozinom, u prošloj godini kroz tunel je prošlo 3,52 miliona vozila, u 2022. godini 3,07 miliona, a 2021. njih 2,61 milion. Tunel Sozina otvoren je u julu 2005. godine. Njegova izgradnja koštala je oko 74 miliona EUR, od čega je 50 miliona obezbijedila Crna Gora, dok je 24 miliona obezbijeđeno kreditom Evropske investicione

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.