Izvor: eKapija | Utorak, 01.12.2020.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Iz korita rijeke Ribnice uklonjeno 110 vreća otpada

Podgorica
Podgorica (Foto: Pixabay.com/falco)
Radnici gradske podgoričke Čistoće, iako otežano u ovom periodu godine, prehodna tri dana uklanjali su otpad sa obala i iz korita rijeke Ribnice. Čišćenje je sprovođeno parcijalno, a potpuno je očišćen potez od Brijega Ćukovića do Doma zdravlja Nova Varoš.

- Sa navedenog prostora je tokom akcije, uklonjeno 110 vreća raznog komunalnog otpada, kao i određena količina kabastog otpada - ostaci starog namještaja, drvnog otpada i slično, a pored ovih poslova, ekipe Čistoće su uklanjale lišće sa šetališta od mosta Kapadžića do knjižare Karver, prostora oko knjižare, kao i prostora Sastavaka - soapšteno je na sajtu Glavnog grada.

Kako navode, korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, i dalje nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada.

- Podsjetićemo da smo, sa ciljem da se spriječi prodiranje otpada ka obali Morače - Sastavcima, u prethodnom periodu postavili dvije zaštitne barijere - ispod Tabačkog i ispod mosta Kapadžića. Namjera nam je da svim ovim radnjama podstaknemo promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na za to predviđena mjesta, zajedno možemo sačuvati i ljepotu naših rijeka - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.