NavMenu

Iz korita rijeke Ribnice uklonjeno 110 vreća otpada

Izvor: eKapija Utorak, 01.12.2020. 12:12
Komentari
Podeli
Podgorica (Foto: Pixabay.com/falco)Podgorica
Radnici gradske podgoričke Čistoće, iako otežano u ovom periodu godine, prehodna tri dana uklanjali su otpad sa obala i iz korita rijeke Ribnice. Čišćenje je sprovođeno parcijalno, a potpuno je očišćen potez od Brijega Ćukovića do Doma zdravlja Nova Varoš.

- Sa navedenog prostora je tokom akcije, uklonjeno 110 vreća raznog komunalnog otpada, kao i određena količina kabastog otpada - ostaci starog namještaja, drvnog otpada i slično, a pored ovih poslova, ekipe Čistoće su uklanjale lišće sa šetališta od mosta Kapadžića do knjižare Karver, prostora oko knjižare, kao i prostora Sastavaka - soapšteno je na sajtu Glavnog grada.

Kako navode, korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, i dalje nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada.

- Podsjetićemo da smo, sa ciljem da se spriječi prodiranje otpada ka obali Morače - Sastavcima, u prethodnom periodu postavili dvije zaštitne barijere - ispod Tabačkog i ispod mosta Kapadžića. Namjera nam je da svim ovim radnjama podstaknemo promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na za to predviđena mjesta, zajedno možemo sačuvati i ljepotu naših rijeka - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.