Izvor: eKapija | Nedjelja, 29.11.2020.| 10:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela rekonstrukcija dvije zgrade u okviru kasarne u Maslinama - Jedan objekat predviđen za vojni hotel, novu zgradu dobiće i Generalštab

(Foto: Gov.me)
U okviru kasarne Marko Miljanov Popović, u naselju Masline, počinju radovi na rekonstrukciji dvije zgrade, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, riječ je o objektima koji su namijenjeni za Četu veze, Počasnu gardu i Vojni orkestar.

Kasarnu su tim povodom posjetili i ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general major Dragutin Dakić.

- Radimo na realizaciji jednog od prioriteta nakon završetka prve faze modernizacije oružanih snaga, a to je podizanje kvaliteta infrastrukture Vojske Crne Gore, prije svega kad su u pitanju kasarne i objekti u kasarnama Vojske Crne Gore - poručio je ministar Bošković.

On je podsjetio da su u julu ove godine završeni radovi na rekonstrukciji takođe dvije zgrade u Maslinama, a koje su opredijeljene za Logistički bataljon i Vojnu policiju.

- I ova dva objekta radimo sa kompanijom Bemax, koja je u prethodnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane pokazala da radi zaista i kvalitetno i u dinamici koju dogovorimo. Tako će biti i sa ova dva objekta. U narednih 250 dana oni će biti predati Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, a nakon toga, nadam se, nastaviće se dalje sa valorizacijom ovog prostora, rekonstrukcijom petog objekta, koji je prema planu predviđen za vojni hotel, za strane vojne delegacije koje gostuju u Crnoj Gori - istakao je ministar Bošković.

Za novu zgradu Generalštaba, koja će biti u kasarni Masline, ministar kaže da je u toku izrada detaljnog projekta, kao i da se intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture u ostalim kasarnama u Nikšiću, Pljevljima, Kolašinu, Baru i Golubovcima.

Glavni inženjer kompanije Bemax, Đorđe Bjelanović je kazao da i ovoga puta očekuje da će se radovi završiti i prije ugovorenog roka.

- Kao i do sada mi ćemo se truditi da i ova dva objekta završimo uspješno na zadovoljstvo kako investitora tako i nas kao glavnih izvođača. Rok za završetak je 250 dana. Mi ćemo se truditi da to završimo i prije. U pitanju su slični objekti kao i prva dva koja smo odradili, tako da nemamo nekih nepoznanica, spremni smo i trudićemo se da završimo objekte uspješno i na vrijeme - zaključio je Bjelanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.