Izvor: Tanjug | Subota, 28.11.2020.| 10:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o digitalnoj imovini

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Unplash / Austin Distel )
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o digitalnoj imovini u cilju regulisanja, unapređenja i razvoja ovog tržišta i sprečavanje zloupotrebe te vrste imovine u kriminalne svrhe.

Kako je saopšteno posle sjednice Vlade, usvajanjem ovog zakona biće omogućeno finansiranje pomoću investicionih tokena, unapređenje i razvoj tržišta kapitala, korišćenje digitalne tehnologije i obezbjeđivanje okvira za borbu protiv zloupotreba na tržištu digitalne imovine, kao i pranja novca i finansiranja terorizma.

- Na ovaj način, nastoji se da se ide u korak sa savremenim tendencijama globalnog, digitalnog i elektronskog poslovanja, ali i da se kroz ovaj vid pružanja usluga i poslovanja dodatno podstakne domaće IT preduzetništvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija na standardizovan i kontrolisan način, prije svega, saglasno međunarodnim standardima u oblasti borbe protiv kriminala i sprečavanja pranja novca - kaže se u saopštenju.

Ističe se i da će po usvajanju zakona, biti ostvarena pravna sigurnost i u zakonskim okvirima obezbijeđena predvidivost u poslovanju s digitalnom imovinom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.