NavMenu

Na deponiji Livade u Podgorici uskore će biti u funkciji i postrojenje za tretman kabastog otpada

Izvor: eKapija Petak, 27.11.2020. 13:16
Komentari
Podeli
(Foto: Glavni grad Podgorica)
Na deponiju Livade u Podgorici dopremljen je roto-šreder, odnosno drobilica za kabasti otpad čiju je nabavku u avgustu ove godine Deponija d.o.o. ugovorila sa firmom Tehnix d.o.o. Donji Kraljevec. Vrijednost postrojenja iznosi 174.240 EUR, a sredstava su opredijeljena budžetom Glavnog grada.

- Imajući u vidu da kabasti otpad predstavlja veliki problem za tretman u svim većim i razvijenim gradovima, nabavkom ovog postrojenja Podgorica će u velikoj mjeri riješiti jedan od gorućih problema upravljanja otpadom. Upotrebom mašine za tretman kabastog otpada će se postići smanjenje njegovih količina, pravilnije deponovanje, odnosno odlaganje u zavisnosti od materijala, a sve ukupno kao rezultat ima smanjenje negativnog uticaja kabastog otpada na sredinu u kojoj živimo - saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Prijem postrojenja obavljen je u krugu deponije Livade, a uzimajući u obzir činjenicu da je riječ o mobilnoj mašini, njena pozicija mijenjaće se na ovom prostoru u zavisnosti od potreba društva.

- U višestruke mogućnosti ovog postrojenja u drobljenju kabastog otpada koji su demonstrirali stručnjaci firme Tehnix uvjerili su se i izvršni direktor Deponije Arsenije Boljević, sa saradnicima i zaposlenima. Narednih dana ekipa stručnjaka za rukovanje postrojenjem boraviće na deponiji radi praktične obuke i prenošenja teorijskih znanja radnicima Deponije o rukovanju drobilicom - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.