NavMenu

U Crnoj Gori pokrenuta peticija za legalizaciju marihuane

Izvor: eKapija Petak, 27.11.2020. 11:56
Komentari
Podeli
(Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)
U Crnoj Gori je pokrenuta peticija za legalizaciju marihuane, a kako se može vidjeti na sajtu peticije.online dosad ju je potpisalo više od 1.500 građana.

Cilj ove peticije je, kako se navodi, da se legalizuje konzumacija marihuane u medicinske i rekreativne svrhe, na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Pokretači peticije navode da i da bi legalizacija marihuane donijela brojne benefite, kao što su smanjene stope kriminala, smanjenje broja korisnika marihuane i konzumenata težih opojnih sredstava, proširenje turističke sezone u Crnoj Gori na 365 dana godišnje, liječenje malignih bolesti prirodnim supstancama, upotreba industrijske konoplje u svrhe tekstilne industrije, priliv novčanih sredstava iz regiona i cijele EU, povećanje životnog standarda građana, otvaranje velikog broja radnih mjesta u svim sektorima proizvodnje i prodaje supstance i stavljanje distribucije maruhuane u legalne tokove i ubiranje poreza od toga.

- Ova peticija treba da prikupi 20.000 potpisa kako bismo je uputili ministarstvima zdravlja i poljoprivrede, što bi za rezultat dalo razmatranje predloga zakona o legalizaciji marihuane u Crnoj Gori. Ukoliko se sprovede u djelo, marihuana koja bi se prodavala na tržištu bi prošla detaljnu kontrolu kvaliteta, bila bi dostupna samo starijima od 18 godina, a njene implikacije na crnogorsku ekonomiju bi dale stvarne i opipljive rezultate - ističu pokretači peticije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.