Izvor: eKapija | Petak, 27.11.2020.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Monteput ulaže 62.000 EUR u nadogradnju softvera za naplatu putarine, raspisan tender

(Foto: bibiphoto/shutterstock.com)
Preduzeće Monteput iz Podgorice raspisalo je javni poziv za prilagođavanje softvera za naplatu putarine i izradu modula za fiskalizaciju. Vrijednost ove javne nabavke procijenjena je na 62.000 EUR.

Kako se može vidjeti u dokumentaciji, tender predviđa nadogradnja softvera sistema za naplatu putarine, njegovu isporuku, instalaciju i puštanje u rad.

- Obaveza dobavljača je da nadogradi postojeći sistem za naplatu putarine. Nadogradnja se odnosi na dodavanje funkcionalnosti izdavanja fiskalnih računa u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, i omogući komunikaciju postojećeg sistema sa Poreskom upravom Crne Gore, tj. izdavanje on-line fiskalnih računa. Zahtijevane funkcionalnosti softvera potrebno je uraditi u skladu sa dokumentima koje je propisala Poreske uprava - stoji u tenderu.

Dobavljač treba da razvije novu uslugu koja će se koristiti za komunikaciju sa Poreskom upravom, a koju će koristiti softver staze i back office softver kada treba da štampaju fiskalne račune.

- Postojeća aplikacija za naplatu putarine biće nadograđena kako bi se zahtjev za fiskalni račun poslao novom modulu koji će u komunikaciji sa softverom Poreske uprave generisati fiskalni račun i slati odgovor na aplikaciju za naplatu putarine. Aplikacija za naplatu putarine će ispisati račun i zabilježiti ga u bazu podataka - piše između ostalog u tenedrskoj dokumentaciji.

Pravo učešća na tenderu imaju svi ponuđači koji ispune tražene uslove.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 14. decembar 2020. godine do 10 sati. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana, posla sata kasnije.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude, odnosno odluka o poništenju postupka javne nabavke donijeće se u roku od 5 dana od dana otvaranja ponuda.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.