NavMenu

Samo je jedan tačan recept za špagete bolonjeze

Izvor: Klix Petak, 27.11.2020. 09:22
Komentari
Podeli
(Foto: Olha Afanasieva/shutterstock.com)
Poznati italijanski šef kuhinje Stefano Cilla, koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjeze umaka postoji samo jedan tačan recept koji trebate slijediti.

Naravno, ukoliko želite da vaše omiljeno jelo bude savršeno. Cilla ističe kako je veoma važno da obratite pažnju da odabir mesa. Savjetuje da nabavite meso s malo većim postotkom masnoće.

Od ostalih sastojaka potrebna vam je velika glavica luka, dvije mrkve, 100 grama celera, malo ruzmarina, 1,5 litara pasiranog paradajza, 100 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 200 mililitara dobrog crnog vina, so i biber.

Od tjestenine, Cilla preporučuje samo špagete, piše Huffpost. Stefano kaže da se ovaj umak mora kuvati oko tri i po sata kako bi se postigao najbolji ukus.

Narežite povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrijali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ruzmarina i kuvajte na srednjoj vatri oko pet minuta. Zatim dodajte meso, so i biber te stavite na jaku vatru i kuvajte uz povremeno miješanje.


Kada meso dobije smeđu boju, maknite ruzmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga vrijeme je da stavite i pasirani paradajz, a zatim slijedi kuvanje na laganoj vatri, tri sata i 30 minuta. Svakih 10-15 minuta povremeno promiješajte. Dodajte još začina po želji i vaše jelo je gotovo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.