NavMenu

Cijene nafte posrnule, iako su neočekivano pale zalihe u SAD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 26.11.2020. 11:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: huyangshu/shutterstock.com)Ilustracija
Cijene nafte su posrnule danas uprkos neočkivanom padu američkih zaliha, prekinuvši oporavak podstaknut očekivanjima da će vakcine možda okončati pandemiju koronavirusa i oživjeti potražnju za gorivom.

Cijena naftnih fjučersa sjevernomorske nafte Brent skliznula je za jedan cent na 48,60 USD za barel na azijskom trgovanju u 7:46 po srednjoevropskom vremenu, nakon što je na prethodnoj trgovinskoj sesiji zabilježila rast od oko 1,6%, izvještava Reuters.

Američka sirova nafta WTI pojeftinila je za četiri centa na 45,67 USD za barel, spustivši se sa maksimalnog nivoa od 46,09 USD zabeleženog juče, kada je ojačala za 1,8%.

Oba tipa nafte su ove nedelje registrovala skok cijene od oko 8%, nakon što je farmaceutska fima AstraZeneca objavila u ponedeljak da bi efikasnost njene vakcine protiv Kovida mogla da iznosi i do 90%.

Američke zalihe nafte su prošle nedelje pale za 754.000 barela, prema podacima Uprave za energetske inforlacije SAD (EIA). Zalihe u Kušingu, u Oklahomi, glavnom čvorištu za isporuke WTI nafte, pale su za 1,7 miliona barela.

Potražnja za benzinom u SAD je potonula za nedelju dana za 128.000 barela dnevno (bpd) na 8,13 miliona barela dnevno, najniže od juna, dodaje se u informaciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.