Izvor: eKapija | Subota, 21.11.2020.| 10:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zijin planira investicije u Srbiju veće od 3 mlrd USD

(Foto: wattana/shutterstock.com)
Generalni direktor većinskog vlasnika RTB Bor, kompanije Ziđin (Serbia Zijin Copper) Đan Siming najavio je da to kinesko preduzeće planira da investira 1,26 mlrd USD u Srbiju.

On je tokom sastanka sa ministarkom rudarstva i eneregtike Zoranom Mihajlović naveo i da su ukupne planirane investicije te i kompanije Ziđin majning (Ziđin Mining) u Srbiji veće od 3 mlrd USD.

- Do sada smo u RTB Bor uložili 640 miliona dolara. Pored aktivnosti na proširenju i sanaciji postrojenja, ulažemo u zaštitu životne sredine i unapređujemo uslove i bezbjednost na radu. Zasadili smo više od 56.000 sadnica u industrijskoj zoni, a za 88% smanjili povrede na radu u ovoj godini - naveo je direktor kompanije, saopštila je Vlada Srbije.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocijenila je da je investicija kompanije Ziđin jedna od najvažnijih u Srbiji.

Rekla je da je Ministarstvo tu da podrži tekuće projekte, investicije i planove te kompanije za zaštitu životne sredine, i da želi da se projekti sprovode brže i efikasnije.

- Ministarstvo je otvoreno i tu da vam bude podrška 24 sata, sedam dana u nedelji. Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obje kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u Ziđin koper i u Ziđin majning za nas od izuzetnog značaja - navela je Mihajlović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.