NavMenu

Crna Gora među najboljim destinacijama na svijetu za porodična putovanja u 2021. godini

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.11.2020. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/osoian-marcel)
Svjetski lider u geografiji, kartografiji i istraživanju, National Geographic Traveller, svrstao je Crnu Goru u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija za odmor u 2021. godini.

National Geographic Traveller (Velika Britanija) objavio je listu "Best of the World 2021", otkrivajući inspirativne priče o 35 izvanrednih mjesta, a u članku "Najbolje od svijeta: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021." i dalje Crna Gora, kao druga na listi, rame uz rame, stoji uz svjetske destinacije kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.

Listu "Best of the World 2021" čini pet kategorija - održivost, priroda i divljina, avantura, kultura i istorija i porodična putovanja, a svaka od njih odlikuje se izvrsnim destinacijama sa relevantnom pričom za godinu koja predstoji. Profilišući nadahnjujuća mjesta, zajednice i inovacije, lista pruža optimističan broj mjesta za bijeg od realnosti, kao i kojih mjera predostrožnosti usljed pandemije, oni koji žele da putuju, treba da se pridržavaju širom svijeta.

Opisujući prirodne ljepote naše zemlje, britanski reporter National Geographic Traveller-a, uviđa potencijal Crne Gore kao značajne destinacije za putovanje u sljedećoj godini.

- Kako se Crna Gora tako uklapa u sve? Ovaj skriveni raj na Jadranu, manji je od Sjeverne Irske, a ipak prepun sniježnih planina, kristalnih jezera, brzih rijeka, šarmantnih gradova i ljubaznih mještana. Jeftinija i manje posjećena od susjedne Hrvatske, do sada je bila u njenoj sjeni, ali čini se da će se to promijeniti u 2021. godini - piše National Geographic Traveller.

Mogućnost brojnih aktivnosti koje divlja priroda Crne Gore nudi, kao što su biciklizam, šetnje i zip-line avanture, samo su neke od povoljnosti zbog kojih će, kako ističu, "pustolovne porodice ovdje biti u svom elementu".

(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
- Pet nacionalnih parkova pokriva čak 60 planinskih vrhova, gdje su glavne opcije za zabavu planinarenje, biciklizam, vožnja kanua i rafting. Agencije poput Responsible Travel, Families Worldwide i UTracks imaju aktivne maršute, dok je Tailor Made Rail prošle godine uveo maršutu kojom se do tamo može doći i vozom, uključujući i Beograd-Bar liniju - navode.

Britanski putopisac, osim očaranosti prirodnim bogatstvima naše zemlje, ističe da "nije sve u avanturi", osvrćući se i na luksuzne hotele i rizorte na crnogorskom primorju.

- Crnogorska obala je kratka, ali blistava, a nova "hotelska akcija" uključuje luksuzne hotele Avanti i One & Only u Portonovi rizortu, koji će se otvoriti na proljeće u zalivu Boka. Takođe, Marriott planira otvaranje Ritz-Carlton hotela u Crnoj Gori 2023. godine.

Shodno ovom prestižnom priznanju, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dobila je ekskluzivno pravo korišćenja specijalno dizajniranog bedža "Best of the World 2021" u promociji destinacije, što će dodatno doprinijeti prepoznatljivosti Crne Gore na globalnom turističkom tržištu.

- Popis zemalja na listi "Best of the World 2021" dostupan je u 16 izdanja National Geographic Traveller-a na lokalnom jeziku i distribuira se milionima čitalaca u njihovim časopisima i web lokacijama širom svijeta. Brojni afirmativni članci u uticajnim svjetskim medijima u proteklom periodu, poput National Geographic Traveller-a, imaju značajan doprinos poboljšanju imidža destinacije, kao i privlačenja turista sa emitivnih tržišta, kada se steknu uslovi za putovanja - zaključuje se u saopštenju Nacionalne turističke organizacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.