Izvor: eKapija | Srijeda, 18.11.2020.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mojkovac dobija kondo hotel Black Pine sa četiri zvjezdice - Početak izgradnje planiran na proljeće 2021, investicija vrijedna 10,57 mil EUR

(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Preduzeće North Development, čiji je osnivač podgorička kompanija Čelebić, planira izgradnju kondo hotela Black Pine u Mojkovcu.

Ova investicija je, zajedno sa kompleksom Amma Resort u Čanju iza kojeg takođe stoji kompanija Čelebić, uvrštena u Listu razvojnih projekata u oblasti turizma, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

- U dokumentaciji koja je dostavljena Ministarstvu održivog razvoja i turizma, navedena je namjera kompanije da izgradi hotel Black Pine, po kondo modelu poslovanja, sa 4 zvjezdice u Mojkovcu. Ukupan kapacitet hotela biće 174 smještajne jedinice - navodi se u dokumentu koji je objavila Vlada Crne Gore.

Predračunska vrijednost investicije iznosi 10,57 mil EUR sa PDV-om, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 144 radna mjesta.

- U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Čelebić DOO, koje je osnivač i 100% vlasnik preduzeća D.o.o. North Development, kao podnosioca prijave. Pomenutom garancijom u iznosu od 5 mil EUR u korist Vlade Crne Gore garantuje se realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta - stoji u dokumentaciji.

U skladu sa navodima iz biznis plana, povraćaj investicije se očekuje u roku od 12 godina od početka rada hotela. Kao sastavni dio Biznis plana dostavljen je i detaljan dinamički plan realizacije investicije, koji predviđa da izgradnja hotela počne 1. marta 2021. godine, a da radovi budu završeni do 1. septembra 2022. godine.

- Takođe, navedeno je da je planirano finansiranje iz sopstvenih sredstava, a namjera investitora je da u okviru programa ekonomskog državljanstva, u skladu sa zakonom, na tržište za prodaju ponudi sve smještajne kapacitete - piše u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore.

Lista razvojnih projekata u oblasti turizma sada broji ukupno 13 investicija. Osim novih investicija - Amma Resort u Čanju i Black Pine u Mojkovcu, na listi su još i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, te kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.