NavMenu

Mojkovac dobija kondo hotel Black Pine sa četiri zvjezdice - Početak izgradnje planiran na proljeće 2021, investicija vrijedna 10,57 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 18.11.2020. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Preduzeće North Development, čiji je osnivač podgorička kompanija Čelebić, planira izgradnju kondo hotela Black Pine u Mojkovcu.

Ova investicija je, zajedno sa kompleksom Amma Resort u Čanju iza kojeg takođe stoji kompanija Čelebić, uvrštena u Listu razvojnih projekata u oblasti turizma, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

- U dokumentaciji koja je dostavljena Ministarstvu održivog razvoja i turizma, navedena je namjera kompanije da izgradi hotel Black Pine, po kondo modelu poslovanja, sa 4 zvjezdice u Mojkovcu. Ukupan kapacitet hotela biće 174 smještajne jedinice - navodi se u dokumentu koji je objavila Vlada Crne Gore.

Predračunska vrijednost investicije iznosi 10,57 mil EUR sa PDV-om, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 144 radna mjesta.

- U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Čelebić DOO, koje je osnivač i 100% vlasnik preduzeća D.o.o. North Development, kao podnosioca prijave. Pomenutom garancijom u iznosu od 5 mil EUR u korist Vlade Crne Gore garantuje se realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta - stoji u dokumentaciji.

U skladu sa navodima iz biznis plana, povraćaj investicije se očekuje u roku od 12 godina od početka rada hotela. Kao sastavni dio Biznis plana dostavljen je i detaljan dinamički plan realizacije investicije, koji predviđa da izgradnja hotela počne 1. marta 2021. godine, a da radovi budu završeni do 1. septembra 2022. godine.

- Takođe, navedeno je da je planirano finansiranje iz sopstvenih sredstava, a namjera investitora je da u okviru programa ekonomskog državljanstva, u skladu sa zakonom, na tržište za prodaju ponudi sve smještajne kapacitete - piše u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore.

Lista razvojnih projekata u oblasti turizma sada broji ukupno 13 investicija. Osim novih investicija - Amma Resort u Čanju i Black Pine u Mojkovcu, na listi su još i hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450, K16, zatim hotel D sa depadansom E, te kompleksi Elite Hotel & Residence i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.