NavMenu

Počeli pripremni radovi za izgradnju kompleksa Boka Place - U okviru Porto Montenegra niče novo luksuzno naselje na oko 18.000 m2

Izvor: bokanews.me Nedjelja, 15.11.2020. 21:07
Komentari
Podeli
(Foto: Adriatic Marinas/Brosura - Boka Place/Printscreen)
Radnici i operativa kompanije Bemax iz Podgorice počeli su pripremne radove u sjeveroistočnom dijelu kompleksa turističkog resorta Porto Montenegro u Tivtu, gdje naredne nedjelje treba i zvanično da počne izgradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa nazvanog Boka Place.

Novi komplaks zauzimaće površinu od oko 18.000 kvadrata pod objektima i imaće ukupno oko 75.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a vrijedan je blizu 80 mil EUR. Iako je najpovoljniju ponudu za građevinske radove na Boka Place-u dala kompanija Briv Construction iz Kotora, menadžment kompanije Adriatic Marinas iz Tivta koja razvija prijekat Porto Montenegro, ipak se opredijelila da ugovor za njegovu izgradnju sklopi sa drugorangiranom, kompaijom Bemax iz Podgorice.

Boka Place gradi se u sjevernom i sveveroistočnom dijelu Porto Montenegra, uz Jadransku magistralu na potezu od novog kružnog toka na Seljanovu, do aktuelnog glavnog ulaza u Porto Montenegro blizu međunarodne škole Knightsbridge International. Centralni dio ovog kompaksa biće novi luksuzni kondo-hotel ranga pet zvjezdica, kapaciteta 96 hotelskih smještajnih jeidnica, plus 144 stambene rezidencije u ovom dijelu naselja koje mogu biti uključene u hotelski pul. Hotelom će upravljati Kerzner International, vodeća međunarodna kompanija koja se bavi izgradnjom i upravljanjem rizortima, destinacijama, ultraluksuznim hotelima i inovativnim iskustvima u oblasti zabave i igara na sreću. Kerzner je, između ostalog autor brenda One&Only i Atlantis Resorta u Dubaiju, a u Tivtu će nastupiti pod brendom Siro.

Novi hotel pored ostaloga, sadržaće i 20 metarski otvoreni bazen te posebno, veliki i veoma sadržajan SPA i wellness centar. Čitav kompaks Boka Place sadržaće niz manjih trgovina, kafea, restorana, knjižara, auto salon, veliki cinepleks bioskop, zid za penjanje, kao i veliki supermarket, te obilje javnih i zelenih površina, sa naglaskom na novouređeni veliki centralni trg u ovom dijelu Porto Montenegra. U strukturi nekretnina koje se već nude kupcima preko službe prodaje Porto Montenegra su studio, jednosobi, dvosobni i trosobni aparmani koji koštaju od 190.000 do 347.000 eura, dok cijene za trosobne penthaus luksuzne apartmane nisu objavljene u brošuri i dobija ih samo zainteresovani klijent u direktnom kontaktu.

Inače, iz Porto Montenegra ranije su najavili da će se u ovom kompleksu otvoriti 96 novih radnih mjesta, a Boka Place bi trebalo da bude završeno na proljeće 2023. godine.

Projekat Boka Place ova kompanija je nedavno uspjela da uvrsti na "Listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma" Vlade Crne Gore. Ulaskom na ovu listu njihovi investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo. Riječ je o dodjeli državljanstva "prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore", a koji je među stranim investitorima u Crnoj Gori poznat kao CTBI (Citizenship by Investment).

Stoga Porto Montenegro već kao dodatnu povoljnost prilikom prodaje nekretnina u Boka Placeu reklamira i mogućnost da njihovi novi vlasnici, uz stan dobiju i crnogorski pasoš.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.