NavMenu

Kompanija Carine planira izgradnju hotela u Đenovićima

Izvor: Mina Četvrtak, 12.11.2020. 15:44
Komentari
Podeli
Herceg Novi (Foto: Teodora Brnjoš)Herceg Novi
Ministarstvo održivog razvoja je objavilo da je podgorička kompanija Carine dobila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotela u Đenovićima.

Vlasnik i izvršni direktor kompanije, Čedomir Popović je Pobjedi saopštio da je, zbog aktuelne ekonomske krize izazvane Covidom-19, neizvjesno kada će biti realizovana ta investicija.

- Još ne planiramo da krećemo sa izgradnjom hotela, za sada je neizvjesno kada bi počeli gradnju tih hotelskih kapaciteta. Početak gradnje zavisi od toga kako će se dalje odvijati situacija u vezi sa krizom prouzrokovanom koronom - kazao je Popović.

Hotel će biti izgrađen na lokaciji koju čine katastarske parcele u Đenovićima u Herceg Novom, u zahvatu Prostorno-urbanističkog plana Opštine Herceg Novi.

Navedeno je da se shodno zahtjevu vlasnika urbanističke parcele, a u skladu sa smjernicama plana višeg reda, na predmetnom prostoru ovim uslovima određuje namjena – turizam, sa mogućnošću izgradnje hotela kapaciteta najmanje 150 ležajeva visoke kategorije.

Podsjetimo, Vlada je nedavno izdala urbanističko tehničke uslove za izgradnju četiri hotela. Pored ovog objekta u Đenovićima, gradiće se i hoteli u Mojkovcu, Ulcinju i Tivtu.

Takođe, planirana je i gradnja rizorta u Reževićima, kao i još jedan kompleks na teitoriji opštine Herceg Novi - u Zabrđu, na poluostrvu Luštica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija

Kompaniji Čevo solar licenca za proizvodnju električne energije

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je podgoričkom preduzeću Čevo solar licencu za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije. Licenca je izdata na period od 10 godina i važiće so 10. aprila 2034. - Imalac licence je dužan da, ukoliko namjerava da nastavi sa obavljanjem iste djelatnosti i nakon isteka njenog važenja, zahtjev za izdavanje nove licence podnese 60 dana prije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.