NavMenu

Buduće preduzetnice posjetile Tehnopolis - Održana i radionica o Canvas biznis modelu

Izvor: Mina Nedjelja, 25.10.2020. 10:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Bartek Zakrzewski)Ilustracija
Nevladina organizacija (NVO) Mladiinfo Montenegro organizovala je, u okviru projekta pod nazivom Kroz biznis do ravnopravnosti, posjetu budućih preduzetnica Inovacionom preduzetničkom centru Tehnopolis.

Iz te NVO je saopšteno da je istog dana u nikšićkom hotelu Yugoslavija održana i radionica o Canvas biznis modelu.

- Preduzetnice, učesnice projekta, na početku su upoznate sa radom Tehnopolisa, aktivnostima, kao i programima koje sprovode. Predstavljen im je coworking prostor, funkcionisanje biznis inkubatora, realizovane obuke i događaji, ali i planirani - navodi se u saopštenju.

Preduzetnicama je objašnjeno da Tehnipolis teži da doprinese društveno-ekonomskom razvoju lokalne i regionalne zajednice kroz osnivanje novih i razvoj postojećih mikro i malih preduzeća koja svoje poslovanje baziraju na specifičnim znanjima, vještinama ili naprednoj tehnologiji.

Među ciljevima kojima Tehnopolis teži je i podizanje svijesti o značaju preduzetništva kao ključne kompetencije za razvoj mikro i malih preduzeća, promovisanje naučno istraživačkih rezultata u svrhu pospješivanja poslovanja preduzeća, promocija inovacija kao važnog faktora razvoja preduzeća, prenos znanja i primjera dobre prakse iz regiona i Evrope i bolja informisanost lokalnog stanovništva iz oblasti preduzetništva, ekonomije, marketinga, menadžmenta i projektnog planiranja.

Na radionici o Canvas biznis modelu su učestvovale preduzetnice, kao i mladi ljudi koji imaju ideju i žele da je sprovedu u djelo.

- Svrha Canvas biznis modela je da se razradi ideja i on predstavlja uvod u pisanje biznis plana. To je dinamičan alat koji omogućava i inicira stalno mijenjanje i dopunjavanje sadržaja. Prikladan je za sve kategorije - od potencijalnih preduzetnika, do velikih kompanija i jednostavan da ga mogu primienjivati svi zaposleni - navodi se u saopštenju.

U praktičnom dijelu radionice zadatak je bio da učesnici naprave Canvas model na osnovu sopstvenih biznis ideja, dok je završni dio bio rezervisan za njihovo prezentovanje i diskusiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.