NavMenu

Meggle Srbija, Imlek AD i Somboled dobile odobrenje za izvoz proizvoda od mlijeka u Kinu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2020. 16:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lucky_elephant/shutterstock.com)Ilustracija
Posle višemjesečne intenzivne saradnje, razmjene dokumentacije i stalne komunikacije sa Upravom Carine NR Kine, koji su uslijedili nakon audita od strane kineske inspekcije, odobrena su još tri objekta za izvoz proizvoda od mlijeka na kinesko tržište.

Kako je navedeno na sajtu Uprave za veterinu Ministartsva poljoprivrede, u ovom trenutku se na Listi registrovanih izvoznika proizvoda od mlijeka u Kini, nalazi pet subjekata u poslovanju hranom: Mlekara Ub, Mlekoprodukt, Meggle Srbija, Imlek AD i Somboled.

- Ovo je prvi put da je odobren sektor mlijeka za izvoz u Kinu, koja predstavlja najveće svjetsko tržište i samim tim predstavlja za srpske prerađivače mlijeka značajan izvozni potencijal i mogućnost za dalje unapređenje sektora mlijeka. Uprava za veterinu, održavajući dobru saradnju i prijateljski odnos sa kolegama iz Uprave Carine, ulaže dalje napore za odobrenje ostalih zainteresovanih subjekta za izvoz proizvoda od mlijeka i stavljanje na listu izvoznika u Kinu - dodaje se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.