NavMenu

Prvo izdanje Podgorica Millennium Run odlaže se za 2021.

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2020. 15:00
Komentari
Podeli
(Foto: GlebStock/shutterstock.com)
Prvo izdanje trkačke manifestacije "Podgorica Millennium Run" čiji je pokrovitelj Glavni grad Podgorica, a koje je planirano za vikend 20. - 22. novembar, odlaže se za 21. novembar 2021. godine.

Na sastanku predstavnika Glavnog grada Podgorice i organizatora ove sportske manifestacije, dogovoreno je da se sportska manifestacija koja je trebalo da bude održana od 20. do 22. novembra zbog pandemije koronavirusa, proglašene od strane Svjetske zdravstvene organizacije i mjera koje sprovodi država Crna Gora, odlaže za narednu godinu. Na sjednici su još jednom potvrđeni zaključci da Glavni grad zaslužuje manifestaciju sa besprijekornom organizacijom i rekordnim brojem takmičara iz zemlje i inostranstva.

- Posljednjih nekoliko mjeseci priprema manifestacije se intenzivirala, sve je išlo predviđenom dinamikom, ali situacija u Crnoj Gori i regionu, iz kojeg je trebao doći veliki broj takmičara, nažalost iz dana u dan se pogoršava. Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koju smo donijeli je donešena isključivo uzimajući u obzir interes zdravlja građana i sportista. Ne možemo garantovati sigurne uslove za takmičare, volontere i organizatore, pa smo donijeli najtežu odluku, a to je nažalost odlaganje manifestacije. Smatramo da je u ovom trenutku to i jedina ispravna odluka. Svi takmičari će biti kontaktirani mail-om i kao što smo najavili od samog početka, njima će biti ponuđen povraćaj novca od startnina ili će bez dodatnih troškova njihova startnina biti prenesena za narednu godinu - objašnjava direktor trke Igor Majer.

- Nažalost, zbog epidemiološke situacije bili smo primorani da odložimo manifestaciju. Velika je šteta, s obzriom da smo imali veliki broj prijava, kao i da smo obavili ogroman posao na planu organizacije, ali zdravlje svih nas je apsolutni prioritet. Siguran sam da ćemo iz bitke sa nevidljivim protivnikom izaći kao pobjednici, kao i da nas 21. novembra 2021. godine u Podgorici čeka spektakl dostojan Glavnog grada, u okviru Podgorica Millenium run-a - rekao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada - navedeno je na sajtu Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.