Izvor: eKapija | Utorak, 20.10.2020.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan tender za kontrolu privatizacije HTP Boka i ulcinjskih hotela Lido, Galeb i Mediteran

Ilustracija
Ilustracija (Foto: PureSolution/shutterstock.com)
Ministarstvo održivog razvoja i tuzrizma rapisalo je tender za izbor kontrolora za praćenje realizacije privatizacionih ugovora iz oblasti turizma.

Kako se može vidjeti, kontrola se odnosi na ugovor o privatizaciji akcijskog kapitala društva HTP Boka ad Herceg Novi - Vektra, zatim na ugovore o kupoprodaji hotela Grand Lido i Apartmani Lido, hotela Galeb i hotela Mediteran u Ulcinju.

Procijenjena vrijednost predmeta javne nabavke za vrijeme trajanja okvirnog sporazuma iznosi 57.851,24 EUR, dok procijenjena vrijednost prvog ugovora o javnoj nabavci kao cjelina iznosi 28.925,62 EUR.

Ponude se predaju radnim danima od 7 do 15 sati, zaključno sa 19. novembrom 2020.godine do 9 sati.

Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 10 čaosva.

- U okviru procesa vlasničke transformacije i u namjeri valorizacije privrednih potencijala, Vlada Crne Gore je, u proteklom periodu, zaključila više ugovora o prodaji većinskog vlasništva hotelsko-turističkih preduzeća; prodaji imovine namijenjene turističkoj djelatnosti; davanju u dugoročni zakup zemljišta; kao i ugovore koji su zaključeni u stečajnom postupku - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Ugovor o kupoprodaji hotela Galeb u Ulcinju potpisan je 5. septembra 2006. godine, a period traženja kontrole je 2020. godina. Ugovor za hotel Mediteran potpisan je 25. jula 2005. godine, a period traženja kontrole takođe je 2020. godina.

Prethodni izvršilac je za sve ugovore, osim za ugovor o prodaji 59,4516 % akcijskog kapitala društva HTP Boka ad Herceg Novi - Vektra Montenegro doo i za ugovor o kupoprodaji hotela Grand Lido i Apartmani Lido iz Ulcinja obuhvatio period kontrole od godine potpisivanja ugovora, zaključno sa 2019. godinom.

- Od izabranog ponuđača zahtijevaće se ponovno vršenje kontrole za pojedina pitanja za sve ugovore koji su predmet kontrole, u slučaju potrebe vraćanja na prethodni period tj. period od raspisivanja tendera za privatizaciju i u zavisnosti od eventualnih aneksa ugovora, što podrazumijeva da se izabrani ponuđač, neće oslanjati na izvršenu kontrolu od strane usluga izvršioca po prethodnom tenderu - navodi se u dokumentaciju.

Rok izvršenja ugovora je 12 mjeseci od dana zaključivanja ugovora.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.