NavMenu

Gazprom energoholding razmatra izgradnju termoelektrana na gas i na obnovljive izvore energije

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 19.10.2020. 16:26
Komentari
Podeli
(Foto: Svietlieisha Olena/shutterstock.com)
U toku je procjena projekta izgradnje termoelektrane u Кragujevcu, rečeno je u Gazprom energoholdingu za portal Energija Balkana. Kako iz kompanije kažu, trenutno se analiziraju neophodni uslovi za njegovu realizaciju.

Gazprom energoholding razmatra i druge projekte na teritoriji Srbije, uključujući izgradnju termoelektrana koje rade na gas i na obnovljivim izvorima energije.

- Trenutno se sprovodi procjena perspektive ovih projekata i vode se pregovori sa potencijalnim partnerima - naveli su u toj ruskoj kompaniji.

Oni su napomenuli i da je pandemija korona virusa odložila početak rada Termoelektrane-toplane Pančevo a ne kašnjenje gradnje gasovoda Turski tok u Bugarskoj.

Iz kompanije su istakli i da su posvećeni prevazilaženju svih nastalih poteškoća i da namjeravaju da obezbijede puštanje elektrane u rad u prvoj polovini 2021. godine.

Prema ranijem planu TE TO Pančeva, čiji su investitori Gasprom i Naftna idustrija Srbije (NIS), trebalo je da počne da radi krajem ove godine, prenosi Tanjug.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.