NavMenu

Nova prodaja Sava centra - Početna cijena ponovo niža za 20%

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.10.2020. 16:26
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Grad Beograd oglasio je novu prodaju Sava centra po nižoj početnoj cijeni koja iznosi 17,5 mil EUR.

Kako se navodi, kupac se obavezuje da u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i
rekonstrukciji, a vrijednost radova ne može biti niža od 50 mil EUR. Kupac će se obavezati i da neće promijeniti namjenu, odnosno da će Sava centar ostati u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da uživa status prethodne zaštite.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20% postignute kupoprodajne cijene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u cjelosti ili djelimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbjeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

Umjetničko-istorijska djela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, koja do 6. novembra 2020. godine dostave potpune prijave. Učesnik u postupku dužan je da uplati depozit za učešće u postupku u iznosu od 1.754.880 EUR u dinarskoj protivvrijednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Javno nadmetanje će se održati dana 9. novembra 2020. godine, a više detalja pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, nakon nedavne neuspjele prodaje, zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da Grad Beograd može još samo jednom da iskoristi zakonsku mogućnost za sniženje cijene od 20%, što je sada i učinjeno.

Sava centar je nedavno na tenderu bio ponuđen za 21,9 mil EUR.


Raniji pokušaji prodaje

Podsjetimo, prodaja Sava centra najavljena je u novembru prošle godine. Grad je u potragu za partnerom prvi put krenuo 2016. godine, kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva.


Novi javni poziv objavljen je krajem 2017. i od partnera se očekivalo da renovira kongresnu i opštu infrastrukturu centra.

Grad i Delta su sredinom 2018. godine započeli direktne pregovore koji su bili nesupješni i ubrzo je stigla vijest da će se za Sava centar tražiti koncesionar.

Na prethodni tender oglašen u avgustu ove godine, nije pristigla nijedna ponuda.

Za kupovinu Sava centra zainteresovan je Delta Holding, pod, kako kažu za naš portal, "ekonomski prihvatljivim uslovima".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.