NavMenu

Glavni grad stavlja van snage DUP Zabjelo Ljubović

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.10.2020. 10:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)Ilustracija
Na sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica koja će se održati 29. i 30. oktobra razmatraće se Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o Izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana Zabjelo Ljubović u Podgorici, kojom se navedeni DUP stavlja van snage.

Uprava Glavnog grada se, nakon brojnih analiza i konsultacija sa stručnim licima za ovu oblast, a imajući u vidu da je prioritetna obaveza zaštita interesa stanovništva, odlučila na ovaj potez, budući da je zbog razvoja grada došlo do negativnih pojava na ovom području.

- Stoga su nadležni u Glavnom gradu uvidjeli da je važeći DUP neophodno preispitati, kako ne bi došlo do ugrožavanja javnog interesa daljom realizacijom planiranih sadržaja koja bi, bez sumnje, dovela do značajno veće izgrađenosti, broja stambenih jedinica i broja stanovnika od one koja je projektovana kroz predmetni planski dokument.Ovo bi, u krajnjem, značilo izuzetno nekvalitetne uslove za život i svakodnevno funkcionisanje građana ovog područja, problem sa nedostajućim sadržajima koji ne mogu ispratiti izuzetno gustu naseljenost u okviru ovog urbanističkog plana - saopšteno je iz PG Biroa.

Usvajnjem predloženog materijala odbornici će dati zeleno svjetlo Glavnom gradu da okonča proceduru razmjene zemljišta sa kompanijom Gradnja promet i porodicom koji su vlasnici parcele ispod Ljubovića, čime se stiču neophodni formalno-pravni uslovi da se umjesto još jedne stambene zgrade na tom mestu nađe nova zelena površina.


- Na ovaj način Glavni grad nastavlja sa kontinuitetnim zalaganjem za očuvanje ambijentalnih cjelina od posebnog značaja za Podgoricu, ali i ispunjavanje legitimnog očekivanja naših sugrađana u ovom pogledu. Podsjećamo, Glavni grad je iskazao ovo opredjeljenje i prilikom rješavanja problema na brdu Gorica, koji je odgovorio ozbiljnom izazovu i prijetnji nove stanogradnje, donoseći odluku o zabrani dalje gradnje na Gorici u kontaktnoj zoni gdje je prepoznata ta vrsta rizika - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.