Izvor: Aviatica | Subota, 17.10.2020.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Alitalia Ita biće nova italijanska nacionalna aviokompanija

(Foto: Jelena Đelić)
Italijanska vlada je 10. oktobra usvojila odluku o osnivanju nove nacionalne aviokompanije koja bi zamijenila Alitaliju. Prema predlogu sa radnim nazivom Newco (izvedenica od new company - nova kompanija) novi italijanski avio prevoznik bi bio osnovan već početkom naredne godine i bio bi baš kao i Alitalia globalni avio prevoznik koji pruža punu uslugu putnicima.

Kompanija bi se najvjerovatnije zvala Alitalia Ita (Italia transporto aereo). Ovo je potvrdila ministarka saobraćaja Paola de Mikeli koja je jedan od potpisnika vladine odluke zajedno sa ministrima finansija Robertom Goltijerijem, ekonomskog razvoja Stefana Patuanelija i rada Nuncija Katalfa.

Mikeli je izjavila da je cilj osnivanje profitabilne i konkurente aviokompanije koja bi bila samoodrživa.

Prema odluci nova kompanija bi preuzela od stare dozvole, avione, linije, dio zaposlenih, dok bi dugovi ostali u Alitaliji koja bi potom otpočela proces likvidacije. Detalji još uvijek nisu poznati, ali se može očekivati da novi prevoznik neće moći da preuzme sve zaposlene od Alitalije, jer bi na taj način samo nastavio sa gubitaškim poslovanjem.

Nezvanično se saznaje da će nova kompanija biti usmjerena na dugolinijski saobraćaj, posebno ka Americi koji je najisplativiji. Alitalia Ita bi raspolagala sa 90 aviona i u njoj ne bi trebalo da bude više od 6.500 zaposlenih (što je duplo manje nego sada).


U bankrotu od 2017.

Agonija italijanskog nacionalnog avio prevoznika traje od 2017. kada se manjinski vlasnik Etihad Airways (49% akcija) povukao jer nije želio da dalje ulaže novac i pokriva dugove kompanije za koje je između ostalih i sam odgovoran. Kompanija je proglasila bankrot ali je nastavila da posluje pod specijalnom upravom i sa obavezom da se pronađe strateški partner i sprovede reorganizacija.

Traženi su partneri koji bi uz Vladu započeli novu eru kompanije, ali ta ideja je nekoliko puta doživjela debakl. Nastupila je pandemija koronavirusa pa je Vlada Italije i zvanično odustala od te ideje i u aprilu izvršila nacionalnizaciju Alitalije i nastavila da traži rješenje za spas. Osnivanje nove kompanije je postajalo sve izglednije. Dvije ključne ideje su u osnovi donijete odluke - da je Italiji neophodna nacionalna aviokompanija i da je lakše sve početi iznova nego pokušati da se popravi Alitalija.


Birokratske prepreke

Da bi nova kompanija počela sa radom potrebno je da ovu odluku prvo potvrdi italijanski parlament za šta je potrebno oko mjesec dana. Kako RAI piše da bi odluka bila potvrđena potrebno je da se odobri i petogodišnji plan nove kompanije. Osnivanje nove kompanije će zavisiti i od mišljenja Evropske komisije koja zahtijeva da nova kompanija pravno bude potpuno odvojena od stare, tj. da postoji pravni diskontinuitet. Ovo je bitno zbog pomoći koju je primila "stara" Alitalia u iznosu od 1,3 milijarde evra. Šuška se u italijanskim krugovima da će Evropska komisija ovu pomoć proglasiti državnom i nedozvoljenom te da ona mora biti vraćena. Ako ovakva odluka bude donijeta, to bi značilo da teret pada na pleća "stare" Alitalije. U slučaju nepostojanja diskontinuiteta sa "novom" Alitalijom onda bi taj teret bio prenijet i na Alitalia Ita.


Četvrti početak

Alitalia je osnovana 1946. kao Alitalia - Linee Aeree Italiane. Kompanija je prvi put proglasila bankrot 2008. ali nije ugašena. Tada je formirana grupa investitora koja je osnovala kompaniju CAI (Compagnia Aerea Italiana) i u nju integrisala Alitaliju ali i drugog italijanskog avio prevoznika Air One koji je takođe proglasio bankrot. Nova kompanija nastavila je da posluje sa istim brendom ali kako ništa u načinu poslovanja nije promijenjeno gubici su nastavili da se gomilaju pa je krajem 2013. Alitalia ponovo bila pred bankrotom.

Ovaj put se javio potencijalni partner. Etihad Airways, predvođen kontroverznim Džejms Hoganom čija ideja je bila preuzimanje posrnulih kompanija, koja se kasnije pokazala fatalnom, odlučuje da pomogne Alitaliji. Etihad preuzima 49% posto, "treće" Alitalije i kreće u njenu totalnu reorganizaciju. Ali umejsto da izvrši suštinske promjene poslovanja i strategije, Etihadov menadžment se bavi šminkom. Mijenja uniforme, vizuelni identitet, aerodromske salone i pokušava da popravi imidž kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.