NavMenu

Prijavite se za takmičenje na temu "Budva - zlatni oktobar" - Najbolji snimak i fotografija biće nagrađeni sa po 300 EUR

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2020. 13:45
Komentari
Podeli
(Foto: FrameAngel/shutterstock.com)
"Budva - zlatni oktobar", tema je video i foto takmičenja kojim Turistička organizacija opštine Budva poziva sve zainteresovane građanke i građane Crne Gore, ali i sve one koji su u Budvi boravili kao gosti, da učestvuju i osvoje vrijedne poklone.

Za učešće u takmičenju potrebno je da do 26. oktobra do 15 sati svi zainteresovani dostave fotografije u visokoj rezoluciji i video snimke u trajanju do 60 sekundi, koji na najljepši, najatraktivniji i najoriginalniji način prikazuju Budvu u oktobru (može se poslati i materijal izrađen kamerom mobilnog telefona).

- Poželjno bi bilo da svi zainteresovani zaprate profile Turističke organizacije opštine Budva na društvenim mrežama Facebook i Instagram kako bi bili u toku sa svim detaljima i uslovima takmičenja ili da posjete sajt www.budva.travel. Materijal je potrebno poslati na mail adresu info@budva.travel sa naznakom "Budva - zlatni oktobar" - saopšteno je iz TO Budva.

Minimmalna rezolucija poslatog materijala treba da bude 1920x1080 piksela.

- Pretpostavljamo da današnji mobilni telefoni ili foto aparati zadovoljavaju nadedeni minimum kvaliteta. Preporučujemo da nema mnogo korekcija na fotografijama i video snimcima - ističu.

Dozvoljene su softverske intervencije, kojima se ne narušava originalnost: isjecanje fotografije i video snimka (crop) pod uslovom da se ne mijenja ono što je na fotografiji/video snimku, podešavanje kontrasta, ekspozicije i osvjetljenja i umjereno izoštravanje, kao i dodavanje tonske vrijednosti. U obzir dolazi i crno bijeli i materijal izrađen u koloru.

- Kompozicije nekoliko različitih fotografija ili materijali preuzeti iz različitih fotografija, odnosno fotografije koje su na bilo koji način sastavljene iz više slika (poput tehnike HDR, pripojene panorame, itd) biće diskvalifikovane. Naknadno dodavanje ili brisanje ljudi, objekata, djelova životinja, biljaka, neželjenih elemenata, itd, sa fotografija i video zapisa takođe nije dozvoljeno - ističu iz TO Budva.

Poslati materijal ne smije da sadrži oznake, potpis, inicijale, okvire, bordure, logotipe ili bilo koju drugu referencu koju je učesnik sam dodao. Turistička organizacija opštine Budva zadržava pravo korišćenja svih dostavljenih foto i video materijala.

Stručni žiri će 27. oktobra izabrati dvije najbolje fotografije i dva najbolja video snimka. Žiri je sastavljen od renomiranih stručnih imena u sledećem sastavu: istoričar umjetnosti i umjetnički fotograf, inženjer elektrotehnike sa iskustvom u medijima i IT stručnjak i grafički dizajner. Imena će biti objavljena po proglašenju dobitnika.

Nakon toga, Turistička organizacija opštine Budva će na svom Facebook profilu objaviti odabrani materijal, a publika će moći da "lajkuje" svoje favorite. Fotografija, odnosno video snimak sa najvećim brojem "lajkova" će osvojiti po 300€.

Proglašenje pobjednika planirano je za 5. novembar.

- Smisao ovog takmičenja jeste da se prije svega animiraju amateri, oni koji vole i žele da se bave fotografijom i snimanjem video snimaka, i koji imaju talenat i smisao da zabilježe pravi momenat. Uzevši to u obzir, više će se cijeniti i vrednovati navedene karakteristike, nego sam kvalitet fotografije napravljen profesionalnim foto-aparatom ili dronom. Upravo zbog toga, namjera je da i pristigle materijale koji ne budu nagrađeni, uz ime autora promovišemo na društvenim mrežama - uz odobrenje samog autora. Pored amatera pozvani su da učestvuju i profesionalci, odnosno svi zainteresovaini koji žele da zabilježe kadrove prelijepe Budve u oktobru - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.