NavMenu

Koje evropske zemlje i ove godine vraćaju kazaljke unazad

Izvor: Radio 021 Petak, 16.10.2020. 10:19
Komentari
Podeli
(Foto: LDprod/shutterstock.com)
Većina evropskih zemalja će i ove godine u noći 25. oktobra vratiti kazaljke za jedan sat unazad, a Srni je u sjedištu Saveta EU potvrđeno da je i dalje na snazi rok da ovo telo do 2021. godine donese odluku o tome da li se ukida ljetnje i zimsko računanje vremena.

Island, Rusija i Belorusija se u noći 25. oktobra neće vratiti na zimsko računanje vremena.

- U ovom trenutku nema novih predloga niti diskusija unutar Savjeta EU, a njemačko predsjedništvo trenutno ne planira da pokreće ovo pitanje do kraja svog mandata - rečeno je Srni u pres-službi Savjeta EU.

Evropski parlament je 2019. godine usvojio predlog Evropske komisije o prekidu računanja zimskog i ljetnjeg vremena do 2021. godine, ali konačnu odluku donosi Evropski savjet.

U Briselu navode da Savjet još nije zauzeo konačan stav o ovom pitanju.

Finsko predsjedništvo EU je u decembru 2019. godine predložilo metod za procjenu efekta dnevnog svjetla prema tri scenarija.

Sezonske promjene računanja vremena se, osim u Evropi, trenutno vrše u većini zemalja Sjeverne i Srednje Amerike, kao i u još nekim državama i oblastima u svijetu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.