NavMenu

Ambasador Srbije sastao se sa delegacijom Savjeta stranih investitora u CG - Nova vlada da unaprijedi poslovnu klimu i prihvati Mini Šengen

Izvor: eKapija Srijeda, 14.10.2020. 11:53
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Mijatovic/shutterstock.com)
Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović primio je u utorak delegaciju Savjeta stranih investitora (Montenegrin Foreign Investors Council), i tom prilikom izrazio nadu da će nova crnogorska vlada uzeti aktivno učešće u stvaranju povoljnije poslovne klime, unapređenje regionalne privredne saradnje kao i prihvatanje podrške Mini Šengenu.

Kako je saopšteno iz Ambasade, predstavnici Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori upoznali su Božovića sa svojim aktivnostima i predali mu Bijelu knjigu, deseto izdanje u formi izvještaja o investicionoj klimi 2019. godine, koja predstavlja prikaz poslovnog okruženja kroz utiske njihovih članova kao i nalaze priznatih međunarodnih izvještaja.

- Istakli su kao svoje prioritete promovisanje investicionog potencijala Crne Gore, kao i promovisanje interesa međunarodne poslovne zajednice, podršku procesu reformi i njeno pridruživanje EU - navodi se u saopštenju.

Ambasador Božović je istakao da je Republika Srbija veoma posvećena privlačenju stranih investicija i davanju pune podrške njihovom uspješnom poslovanju, te da kao država u tome zauzima lidersku poziciju na Zapadnom Balkanu.

- Predsjednik Aleksandar Vučić i njegov tim daju značajan doprinos tome, a sa idejom i projektom Mini Šengena sve dobija na većim mogućnostima i značaju. Takođe, istakao je značajnu saradnju Saveta stranih investitora u Srbiji sa Vladom Republike Srbije - ističu iz Ambasade.

Božović je izrazio i očekivanja da će nova crnogorska Vlada uzeti aktivno učešće u stvaranju povoljnije poslovne klime, unapređenje regionalne privredne saradnje kao i prihvatanje podrške Mini-Šengenu.

- Ambasador Božović predložio je da Savjet organizuje javnu debatu o poslovanju u vrijeme pandemije korona virusa, kako bi se čula sva dosadašnja iskustva i ideje koje mogu pomoći boljem i uspešnijem poslovanju i u tim uslovima. Sagovornici su se složili da nastave intezivnu komunikaciju i saradnju istakavši da srpski privrednici u okviru Savjeta predstavljaju značajan i konstruktivan dio - zaključuje se u saopštenju Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

Delagaciju Savjeta stranih investitora predvodili su predsjednik Upravnog odbora Christoph Schoen i članovi Odbora Nela Vitić direktor kompanije Ocean Montenegro, Pal Kovacs glavni izvršni direktor CKB banke, kao i Ivan Radulović izvršni direktor Savjeta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.