NavMenu

Biznis zone velika poslovna mogućnost Podgorice - Do kraja godine biće predstavljen Program uređenja prostora za 2021.

Izvor: eKapija Utorak, 13.10.2020. 14:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
Biznis zone su velika poslovna mogućnost glavnog grada zbog čega lokalna samouprava na tome vrijedno radi, poručio je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović na četvrtoj sjednici Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji glavnog grada.

Govoreći o planu infrastrukturnog razvoja, odnosno programu uređenja prostora Vešović je naglasio da je ambicija Glavnog grada kroz dalju komunikaciju sa privrednicima u najkraćem roku, a to je do kraja godine, pripremi Program uređenja prostora za 2021. godinu, kako bi mogli posvećeno raditi na komunalnom opremanju i realizaciji značajnih investicija u Podgorici već početkom sljedeće godine.

Vešović je naglasio i je da je Skupština Crne Gore tokom ljeta usvojila izmjene i dopune Zakona o planiranju prostora i gradnji objekata, te da su jedinice lokalne samouprave u obavezi da svoje lokalne propise prilagode novom zakonskom rješenju.

- Glavni grad je u tom smislu već pripremio izmjenu odluke za komunalno opremanje, polazeći od činjenice da u Poslovnom savjetu ima i značajan broj onih privrednika koji svoju djelatnost vezanu za gradnju i brojne investicije - istako je Vešović.

Četvrta sjednica Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji glavnog grada održana je danas u virtuelnoj formi u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Sjednicom je predsjedavao zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, a razmatrano je osam tačaka dnevnog reda, saopšteno je iz PG Biroa.

Na sjednici koja je održana u virtuelnoj formi u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, predstavljen je i projekat "Senior kartica", zatim rezultati anketiranja privrednika, kao i odluka o naknadi za komunalno opremanje. Za sekretara Poslovnog savjeta imenovana je Nina Perunović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.