Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 05.10.2020.| 11:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U toku izgradnja primarnog kolektora u Podgorici - Do sada ugrađeno 2.200 metara cjevovoda, vrijednost radova 6,6 mil EUR

Budući izgled sistema za prečišćavanje voda
Budući izgled sistema za prečišćavanje voda (Foto: YouTube/screenshot)
U okviru projekta izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, pored radova na sekundarnoj kanalizacionoj mreži i pješačkom mostu, intenzivno se odvijaju i radovi na izgradnji primarnog kolektora čija je funkcija povezivanje postojećeg sa budućim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda.

Do sada su završeni radovi na potezu od Ulice 8. marta do Ulice Vojislavljevića u dužini od 700 metara, a trenutno se izvode radovi od Ulice Vojislavljevića ka Jugozapadnoj obilaznici gdje je završena ugradnja 1.300 metara kolektora, kao i dodatnih 200 metara u smjeru od Jugozapadne obilaznice ka gradu.

Takođe, paralelno se izvode radovi na polaganju vodovoda i sekundarne kanalizacije na istim dionicama, tako da je do sada ugrađeno 2.200 m kolektora od ukupno predviđenih 5.5 km.

Radovi na potezu od Ulice Vojislavljevića do obilaznice realizovaće se do kraja marta 2021. godine, a nakon toga preostaje da se završi dionica od obilaznice do budućeg postrojenja, kao i dio kolektora u Ulici 8. marta.

Podsjećamo, radovi na izgradnji primarnog kolektora počeli su u maju ove godine. Radove izvodi kompanija Bemax, a rok za završetak je 12 mjeseci. Vrijednost radova na primarnom cjevovodu iznosi 6,6 mil EUR. Do sada je potrošeno 2.728.513,05 EUR što je u skladu sa planom realizacije projekta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.