NavMenu

Holandski Damen odustao od remonta jahti i megajahti u Bijeloj - Ugovor o koncesiji za brodogradilište neće se raskidati

Izvor: Dan Petak, 25.09.2020. 12:09
Komentari
Podeli
Brodogradilište u Bijeloj (Foto: Paddy Walker/unplash)Brodogradilište u Bijeloj
Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP), na čijem čelu je Osman Nurković, potvrdili su da je holandski Damen izašao iz posla remonta jahti i megajahti na području brodogradilišta u Bijeloj. Iz tog resora za Dan su kazali da neće raskidati ugovor o koncesiji za privredno korišćenje brodogradilišta u Bijeloj na period od 30 godina, uprkos tome što je izašao vodeći član konzorcijuma koji je dobio koncesiju.

- Koncesionar Montenegro jacht servis je obavijestio koncedenta da je jedan od članova konzorcijuma, u konkretnom slučaju B.V. Holding Maatschappi Damen donio odluku da ne participira dalje u realizaciji ugovora o koncesiji u svojstvu člana konzorcijuma kojem je dodijeljena koncesija za privredno korišćenje brodogradilišta u Bijeloj na period od 30 godina - naveli su za Dan iz Ministarstva pomorstva.

Na pitanje šta će biti sa koncesijom, s obzirom na to da je vodeći član konzorcijuma izašao iz posla, iz Ministarstva su odgovorili:

- Ugovor o koncesiji se ne raskida usljed navedene okolnosti, imajući u vidu da zakonska regulativa naravno definiše i slučajeve koji se odnose na prenos koncesije na drugo pravno lice, te je u tom smislu zajedničko očekivanje koncedenta i koncesionara da će na najbolji način, u skladu sa zakonom i ugovorom o koncesiji, biti izvršen prenos koncesi je, te da će sve ugovorne obaveze nastaviti da se realizuju na način koji će doprinijeti cilju dodijeljene koncesije, odnosno obostranoj namjeri ugovornih strana da dođe do stvaranja nove održive i profitabilne djelatnosti sa potencijalom za budućnost, u okviru čiste i održive industrije.

Naveli su da razlozi izlaska Damena iz predmetnog koncesionog aranžmana predstavljaju prije svega poslovnu odluku navedenog člana konzorcijuma, ali svakako ono što je od izuzetne važnosti jeste činjenica da Vlada i koncesionar, uključujući još uvijek i Damen, u partnerskom duhu i najboljoj namjeri, zajednički rade na iznalaženju optimalnog rješenja za nesmetani nastavak investicija i realizaciju ugovora o koncesiji.

Dan je i prije nekoliko dana objavio da im je iz više izvora potvrđeno da je holandski Damen, partner kompanije Adriatic marinas u poslu remonta jahti i megajahti, za koji su dobili koncesiju na 30 godina na području Jadranskog brodogradilišta, napustio taj projekat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.