NavMenu

Mještani Štitara decenijama čekaju most na Limu - važna veza sa magistralnim putem Berane-Bijelo Polje

Izvor: Dan Ponedjeljak, 31.08.2020. 08:52
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Green Mountain Montenegro)
Od sedamdesetih godina prošlog vijeka pa sve do danas mještani Štitara uzaludno pokušavaju da izgrade most koji bi, njihovo selo, preko rijeke Lim, povezao sa magistralnim putem Berane-Bijelo Polje.

Podsjećaju da su poplave prije četrdesetak godina porušile stari most u Štitarima i da od tada traju njihove aktivnosti u cilju podizanja nove ćuprije. Međutim, i pored brojnih obećanja lokalne uprave i nadležnih državnih institucija realizacija tog projekta praktično nije mrdnula od početka.

Tako da na potezu od mjesta Skakavac, pa sve do sela Brzave, u dužini od oko petnestak kilometara, i dalje ne postoji nijedan valjani prelaz preko rijeke Lim koji bi motornim vozilima omogućio normalno saobraćanje.

- Krajnje je vrijeme da se udovolji našim višedecenijskim zahtjevima. Za sve ovo vrijeme širom Crne Gore je sagrađen veliki broj mostova, a ovaj naš nikako da dođe na red. Nadležni bi trebalo da imaju više sluha za naše potrebe jer bi izgradnja ovog mosta preporodila naše selo i omugućila nam da imamo povoljniju komunikaciju sa svijetom - navode mještani.

Podsjećaju i da njihovo selo broji oko 130 domaćinstva i da mještani moraju da pređu 15 i više kilometara kako bi se domogli magistrale Berane-Bijelo Polje iako ih od nje dijeli samo rijeka Lim.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.