NavMenu

Opština Tivat u kulturu uložila 3,7 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 14.08.2020. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Ilustracija
Prateći viziju Tivta kao grada kulture, grada pozorišta i muzike, koji je kao takav prepoznat u zemlji i regionu, u protekle četiri godine, tačnije u periodu od 2016. do sredine 2020. godine u oblast kulture Opština Tivat uložila je preko 3,7 mil EUR.

Ova ulaganja, kako je saopšteno na opštinskom sajtu, odnose se na investiranje u objekte kulture, u spomen obilježja, u programske aktivnosti tivatskih ustanova kulture, u manifestacije i izdavačku djelatnost u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, ali i u rad drugih subjekata koji su angažovani u ovoj oblasti,

- Nakon više od deceniju, Opština Tivat je dužnu pažnju posvetila objektima kulture u Tivtu, pa je izvršena rekonstrukcija velike sale Centra za kulturu Tivat i objekta DTV Partizan. Ukupna vrijednost ovih poslova iznosila je oko 1,05 mil EUR. Adaptiran je objekat Muzeja i galerije za iznos od 177.000 EUR, a značajna sredstva uložena su u konzervatorsko-restauratorske radove na spomen obilježjima, gotovo 20.000 - kazao je predsjednik Opštine Siniša Kusovac.

Samo za programske aktivnosti ustanova kulture u Tivtu, Opština je izdvojila gotovo 1,8 mil EUR, od čega je oko 970.000 EUR usmjereno na festival Mediteranskog teatra Purgatorije.

- Izuzev ovog priznatog i poznatog kulturnog događaja koji tokom cijelog ljeta animira veliki broj ljubitelja kulture, ova ulaganja se odnose i na likovnu, galerijsku i izdavačku djelatnost, otkup eksponata, muzičke programe, nabavku književnog fonda. Neke od značajnijih manifestacija finansiranih u okviru ovog segmenta jesu: Mediteranske note, Harmonika fest, Guitar fest, Muzičke promenade, Made in New York Jazz Festival - saopšteno je.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti podržao je brojne manifestacije i subjekte koji su ih organizovali, iznosom od preko 460 hiljada eura. Podrška je pružena i NVO sektoru, onim organizacijama i projektima koji su se bavili kulturom. U ove svrhe uloženo je 182.000 EUR, što je više od 70% od ukupno raspodijeljenih sredstava usmjerenih na rad tivatskog NVO sektora.

- Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti je u skladu sa zakonima iz oblasti kulture i Programom razvoja kulture opštine Tivat 2015-2020, inicirao osnivanje pozorišta i gradske biblioteke. U tom smislu nakon usvajanja Elaborata o opravdanosti reorganizacije JU Centar za kulturu Tivat i osnivanja ustanova kulture JU Tivatsko pozorište i JU Gradska biblioteka Tivat, pripremili smo prijedloge odluka o osnivanju ovih ustanova čije usvajanje očekujemo u narednom periodu - naglasila je Dubravka Nikčević, sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti.

Važno je reći da su u kulturne sadržaje, kroz donacije i sponzorstva, ulagali i subjekti iz državnog i privatnog sektora - Ministarstvo kulture, Luštica Development, Adriatic Marinas itd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.