NavMenu

Google vidi veliki potencijal u digitalnom audio oglašavanju

Izvor: Media Marketing Srijeda, 12.08.2020. 09:05
Komentari
Podeli
(Foto: l i g h t p o e t/shutterstock)
Google je digitalno audio oglašavanje, brzo-rastući medij oglašavanja, uvrstio u svoju ponudu za marketingaše i izdavače.

Uz svoju DV360 platformu, Google na svoje tržište dodaje i sekciju zvuka, predstavljajući nove opcije i alate za lakše kreiranje audio oglasa.

Oglašivači će sada moći da prodaju audio oglase programski Google Exchange-om, kroz Ad Manager.

Google forsira svoju ponudu audio oglasa za kupovinu i prodaju, dok medij istovremeno raste. Nova ponuda je aktuelna, jer odrasli u SAD-u, prvi put 2020. godine provode više vremena slušajući digitalni audio nego radio, a očekuje se da će taj jaz sledeće godine dodatno porasti.

Dodatno, očekuje se da će domaća oglašivačka potrošnja za podcaste dostići vrtoglavih 782 mil USD dolara do kraja godine, a do 2022. godine taj broj će rasti do 1,3 mlrd USD.

Neki od partnera Googla, poput Spotifyja i iHearta već imaju ponude oglasa i tržišta za samostalno posluživanje usluge.

Google je takođe predstavio Audio Mixer, besplatni alat za marketingaše, i dodatak je njihovom proizvodu Brand Lift alatu za objedinjavanje mjerenja u audio, video i YouTube kampanjama.

Zbog činjenice da Google širi pristup programskom audio inventaru i objedinjuje mjerenja pod "jednim krovom", marketingaši sa slabijom kupovnom moći će smatrati ove ponude jako privlačnim. Za male i srednje klijente ili agencije, kažu da je ova ponuda "zaista od pomoći."
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.