NavMenu

Počela gradnja nove kovid bolnice u Kruševcu - Vrijednost radova 1,72 milijarde dinara, završetak u decembru

Izvor: eKapija Utorak, 11.08.2020. 14:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)Ilustracija
U Kruševcu je počela gradnja nove kovid bolnice kapaciteta 500 ležajeva. Nova bolnica, čija gradnja će, kako je istakla premijerka Ana Brnabić koštati 1,72 milijarde dinara, biće izgrađena do 15. decembra.

Premijerka je poručila da se bolnica gradi za eventualni drugi talas virusa, dodavši da se u tu svrhu grade i nove laboratorije za PRC testiranje, navodi se na sajtu vlade.

- Ako vakcina stigne brzo, ako se svi zajedno budemo uspješno borili sa virusom, a građani budu disciplinovani, kao i do sada, i ne bude potrebe za ovom bolnicom kao kovid zdravstvenom ustanovom, ona biti moderna, multifunkcionalna zdravstvena ustanova na usluzi građanima Kruševca i Rasinskog okruga - poručila je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, prethodnih nedelju dana srušeno je 4.380 m2 starih objekata i očišćeno 4.150 kubnih metara šuta, kako bi se prostor pripremio za izgradnju bolničkog kompleksa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija

Potpisan ugovor o agregatu A8 za HE Perućica - Početkom juna kredit od 40 mil EUR i raspisivanje tendera

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem. Kako je saopšteno na događaju povodom potpisivanja Ugovora, mašinska hala i razvodno postrojenje su izgrađeni za krajnju fazu izgradnje HE Perućica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.