NavMenu

U pretkvalifikacionom postupku stigle četiri ponude za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.08.2020. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Ivan Bandura/unsplash)
Na osnovu prethodno raspisanog javnog poziva preduzeća Vodovod i kanalizacija završena je pretkvalifikaciona procedura za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, saopšteno je iz PG Biroa.

Poziv je trajao 45 dana i u tom periodu je iskazano interesovanje za dostavljanje ponuda od strane više subjektata. Zaključno sa predviđenim rokom, dostavljene su četiri ponude, koje će biti predmet razmatranja i procjene od strane Komisije Glavnog grada Podgorice, Fichtner i KFW banke.

- U narednom periodu izvršiće se ocjena dostavljenih ponuda, sa ciljem odabira adekvatnih za sljedeći korak, odnosno kvalifikacioni poziv, nakon čega se očekuje i finalni odabir izvođača radova za izgradnju postrojenja za preščišćavanje otpadnih voda - navodi se na sajtu Glavnog grada.

Iz PG Biroa podsjećaju da je postojeće postrojenje izgrađeno 1978. godine, sa kapacitetom za najviše 60.000 stanovnika, dok sada prerađuje vodu za oko 108.000. Novo postrojenje projektovano je za 230.000 građana i obezbjeđuje preduslov za ubrzan urbani razvoj Podgorice u narednih 50 godina.

- Pored brojnih benefita izgradnje novog postrojenja, svakako je jedan od najvažnijih i eliminacija neprijatnih mirisa, koji više neće predstavljati problem za građane Podgorice. Takođe, izgradnjom novog postrojenja po najsavremenijim tehničko-tehnološkim standardima, udruženim snagama stvaramo ljepši, zdraviji i kvalitetnij životni ambijent za sve stanovnike glavnog grada - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.