NavMenu

Raspisan međunarodni tender za izgradnju cjevovoda od PK Prijevor do Lastve Grbaljske - Investicija dio projekta gradnje bulevara od Jaza do Tivta

Izvor: eKapija Petak, 07.08.2020. 10:25
Komentari
Podeli
(Foto: think4photop/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj raspisala je tender za izgradnju drugog, paralelnog cjevovoda na dionici Prekidna komora Prijevor - Lastva Grbaljska.

Kako se navodi, njime će Prekidna komora biti povezana sa budućim cjevovodom koji će biti položen u okviru projekta izgradnje bulevara Jaz - Aerodrom Tivat.

Na ovaj način će se podići kapacitet regionalnog vodovodnog sistema za opštine Boke Kotorske sa postojećih 330 na do 750 l/s.

Tender će biti otvoren do 5. oktobra 2020. godine, a više detalja možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, izgradnja cjevovoda dio je projekta izgradnje bulevara od Jaza do Tivta.


Tada su usaglašeni i detalji oko postavljanja drugog cjevovoda Regionalnog vodovoda u dužini od 15 kilometara čime se kapacitet Regionalnog vodovoda za opštine Herceg Novi, Tivat i Kotor povećava za oko 130 procenata, zbog veće potražnje za vodom izazvane globalnim klimatskim promjenama, ali i razvojem novih prestižnih turističkih projekata u ovim opštinama.

Nedavno je o projektu govorio i direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Goran Jevrić, koji je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj oko 10 mil EUR.

EBRD je u martu raspisala i tender za rekonstrukciju magistralnog puta M2 na relaciji Tivat-Budva, koji je zatvoren 31. jula.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.