Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 03.08.2020.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najavljeno ulaganje 350.000 EUR u izgradnju novih asfaltnih puteva i vodovoda u Beranama

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja će i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), investirati značajna sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Berane. Takoe se i ove godine mogu očekivati novi kilometri asfaltiranih puteva i izgradnja novih kilometara seoskih vodovoda, sa ciljem unapređenja kvaliteta života i uslova rada na selu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, brojna poljoprivredna gazdinstva su u prethodnom periodu povećala obim, kvalitet i asortiman svoje proizvodnje, uz već evidentno značajno interesovanje građana za povratak svojim imanjima.

- Nastavljamo projekat unapređenja ruralne infrastrukture koji smo započeli prije dvije godine, kroz koji je samo u opštini Berane asfaltirano preko 6 kilometara seoskih puteva vrijednosti 350.000 EUR i urađen vodovod u MZ Zagorje vrijednosti 41.000 EUR - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaju i da će, u cilju daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Berane, Ministarstvo poljoprivrede ovih dana potpisati ugovore za izgradnju preko 5 kilometara novih asfaltnih puteva vrijednosti preko 300.000 EUR, kao i izgradnju vodovoda u MZ Petnjik vrijednosti preko 50.000 EUR.

- Ove godine biće urađeno novih 640 metara u selu Dapsiće, 400 m u MZ Petnjik, dvije dionice ukupne dužine 1.060 m u MZ Polica u selu Zagrađe, nove dvije dionice u MZ Štitari ukupne dužine 1.040 m od kojih 540 m u selu Bubanje i 500 m u selu Štitari, kao i dodatnih 1.900 m u selu Zagorje - stoji u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.